Credite si subventii

Credite si subventii

Credite si subventii de la stat, precum si credite si subventii de la dezvoltator, fara dobanda, fara stres!

Credite si subventii de la stat

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr 51/2006, va da dreptul de a primi pana la 15.000 de euro subventie in cazul in care va construiti o casa. Stiati asta?

Conditii pentru a putea beneficia de subventie:

– Varsta maxima a aplicantilor trebuie sa fie 35 de ani
– Beneficiarii trebuie sa fi contractat un credit ipotecar si sa construiasca imobilul prin intermediul unei firme de constructii
– Sotul sau sotia nu trebuie sa fi primit anterior ajutor de la stat pentru constructia altei locuinte.
– Beneficiarii nu trebuie sa aiba in proprietate vreo alta locuinta ori imobil pe numele lor pe teritoriul Romaniei.

Retineti ca aceasta subventie va fi platita direct, in contul datoriei care o aveti catre institutia financiara. E ca si cum ati avea o reducere de 15.000 de euro la credit. Pentru a beneficia de ea trebuie sa mergeti la primarie si sa discutati cu un functionar de acolo, insa nu va trebui sa va mire daca functionarii se vor uita lung la dumneavoastra si va vor spune ca asa ceva nu exista. Nu va descurajati.

Foarte important este ca de subventie pot beneficia si persoanle care acceseaza un credit ‘Prima Casa”, avand un dublu avantaj: credit la dobanda redusa si subventie pentru construirea locuintei.

Casa Verde

Momentan nu mai functioneaza! Subventiile acordate prin intermediul programului “Casa Verde” sunt menite sa incurajeze populatia sa adopte tehnologiile ecologice pentru incalzirea imobilelor, incluzand panourile solare, sistemele de incalzire pe baza de peleti sau sistemele pe baza de pompe de caldura, valoarea subventiilor acordate fiind intre 3000 si 8000 RON, in functie de tipul de sistem de incalzire ales.

Exista la nivel national o lista cu firmele agreate pentru a vinde si a monta aceste sisteme si ca banii acestia vor fi virati de catre Guvern direct in contul vanzatorului.

Inaintea inceperii lucrarilor, va trebui sa mergeti la Asociatia pentru protectia Mediului din judetul unde este localizat imobilul si sa prezentati cartea de identitate, o adeverinta de la fisc care sa ateste ca nu aveti datorii la plata taxelor si impozitelor, precum si actul de proprietate al casei.

Dupa finalizarea lucrarilor, beneficiarul va trebui sa prezinte urmatoarele documente:
– Factura eliberata de firma furnizoare.
– Procesul verbal de predare-primire.
– Certificatul de garantie.

Credite si subventii de la dezvoltator

– In curand!

Back To Top