Cum construiesc o casa cu Housing Concept?

Cum construiesc o casa cu Housing Concept?

meserias pfa

A. Finantarea

Pentru a construi o casa cu Austrocasa, studiati ofertele de pe site si dupa ce ati stabilit bugetul necesar, incepeti demersurile pentru obtinerea unui credit nebancar fara dobanda prin Austrocasa, in cazul in care nu dispuneti de toti banii necesari. Trebuie sa detineti cel putin 50% din valoarea casei contractate.

B. Terenul

Inainte de alegerea terenului pentru constructia unei case, trebuie sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

 • Situatia juridica a terenului ales (mostenire, retrocedare, donatie, etc.).
 • Deschiderea parcelei de tern trebuie sa fie de cel putin 12 m pentru a primi aprobarile de constructie. Este nevoie de acces facil si de utilitatile.
 • Situatia urbanistica a terenului: Planul de Urbanism Zonal (P.U.Z.) sau Planul de Urbanism General (P.U.G.). Nu puteti risca sa achizitionati o parcela de teren pe care sa nu puteti construi nimic!
 • Studiul geotehnic este foarte important, deoarece acesta hotaraste adancimea de fundare a viitoarei locuinte.

C. Proiectarea casei

Pentru a proiecta o casa cu Austrocasa, alegeti o casa de pe site, la multe din ele avem deja proiectul facut, deci nu va dura foarte mult ajustarea si personalizarea acestuia. Arhitectul este profesionistul care are pregatirea si experienta pentru a va realiza proiectul pentru constructia case. Impreuna cu arhitectul, alegeti design-ul, forma casei. El va sfatuieste in privinta regulilor si normelor de constructie, a legilor specifice, a actelor si aprobarilor necesare, si va indruma prin fazele proiectarii: arhitectura, rezistenta, instalatii, memorii si masuratori.

D. Ofertarea casei

In aceasta faza alegeti un proiect de pe site sau ne trimiteti planurile casei dvs., iar noi va vom face o oferta.

In cazul in care nu sunteti inca in posesia planurilor arhitecturale definitive, este suficient sa ne trimiteti schite care sa contina:

 • Dimensiunile exacte ale peretilor exteriori si interiori;
 • Sectiuni din care sa reiasa forma si dimensiunile acoperisului;
 • Tabloul complet de tamplarie (numarul exact si tipul deschiderilor usilor si ferestrelor, dimensiunile si materialul din care doriti sa fie construite);
 • Optiunile dumneavoastra cu privire la finisajele interioare si exterioare pentru casa din lemn.

E. Contractul de construire

Va asteptam la sediul Austrocasa pentru semnarea contractului. Contractul se poate incheia si semna online, in cazul in care agreati acest lucru. La incheierea constractului se percepe un avans de 5%, iar pentru demararea lucrarilor este necesara achitarea a minimum 30% din valoarea contractului.

F. Avize, autorizatii, certificate

Obtinerea autorizatiei de constructie, a avizelor si a certificatului de urbanism va dura de obicei intre 30 si 60 de zile.

Certificatul de urbanism (C.U.) prin care Primaria isi da acordul pentru ridicarea unei constructii pe parcela de teren respectiva. Primaria va instiinteaza si despre celelalte avize sau acte necesare.

Avizele se obtin atat de la furnizorii de utilitati (gaze, curent electric, apa, canalizare, telefonie, etc.) cat si de la alte autoritati care se ocupa de probleme legate de mediu, sanatate publica, zone protejate, etc.

Autorizatia de constructie o obtineti de la Primarie pe baza certificatului de urbanism, a avizelor si a proiectului locuintei.

G. Fundatia

Daca locuiti in afara judetului Iasi, fundatia va fi executata de un constructor local, de reprezentantul nostru in teritoriu daca exista, sau de dvs. in regie proprie.

In cazul in care decideti sa construiti fundatia pe cont propriu, trebuie sa acordati o atentie deosebita urmatoarei componente structurale care asigura stabilitatea viitoarei constructii.

 • Datorita greutatii reduse a structurii din lemn, grinzile, armaturile, soclul si blocul din beton vor avea la randul lor o masa mai mica. Exceptie face adancimea de inghet care este dictata doar de zona unde construiti.
 • Fundatia trebuie sa respecte intocmai dimensiunile din proiect. Tolerantele admise sunt foarte mici, de ordinul milimetrilor!
 • Veti primi de la Austrocasa un Caiet de Sarcini care va cuprinde cerinte clare pentru realizarea fundatiei.
 • Dupa finalizare, un expert Austrocasa se va deplasa la fata locului si va receptiona fundatia.
 • Constructia unei fundatii normale dureaza 10–15 zile si e urmata de o perioada de 15–25 de zile pentru uscare.

H. Constructia casei

Constructia unei case din lemn nu trebuie sa dureze mult. La 40–50 de zile de la semnarea contractului, livram componentele prefabricate pe santier (pereti, plansee, acoperis).

Componentele casei sunt realizate in fabrica Austrocasa si transportate in camioane, urmand a fi amplasate pe fundatia casei manual sau cu ajutorul unei macarale.

In functie de lucrarile contractate, putem monta din fabrica: izolatia din fibra de celuloza, foliile de protectie, ferestrele, termosistemul, gips-carton-ul, lambriul, traseele pentru instalatiile electrice, termice si sanitare. Toate dotarile necesare desfasurarii constructiei (cazare, masa, camioane, macara, schele) sunt asigurate de Austrocasa.

Back To Top