Cum sa alegi cele mai bune asigurari

Cum sa alegi cele mai bune asigurari

O asigurare ieftina este unul dintre cele mai bune moduri prin care ne punem la adapost astfel incat indiferent de ceea ce se poate intampla sa avem mereu certitudinea ca noi nu vom acea niciun motiv pentru care sa suferim.

Exista numeroase companii prezente si in mediul online ce pun la dispozitia clientilor oferte de asigurari in Romania la preturi destul de rezonabile precum si un numar destul de avantajos de riscuri pe care acestea sa le acopere. Cel mai des intalnit tip de asigurare din acest domeniu si care a cunoscut si o dezvoltare destul de rapida in domeniul online este dat de asigurarile  RCA auto.

Explicatia pentru acest fenomen este una destul de simpla. Asigurarea este una obligatorie si fie ca vor fie ca nu romanii se vad obligati sa o incheie. Ceea ce mi se pare insa foarte trist este faptul ca mentalitatea romanilor este inca destul de inapoiata in comparatie cu ceea ce se intampla in afara granitelor tarii. Acolo oamenii au constientizat de mult nevoia si utilitatea asigurarilor si foarte multi dintre acestia beneficiaza de mai multe tipuri de polite de asigurare: de la cele auto, la asigurari de locuinta si polite de asigurare de sanatate si de viata care sa le ofere in acest mod maxima siguranta ca indiferent de ceea ce se poate intampla cu ei, familia si rudele vor fi in siguranta.

Dar sa revenim la discutia anterioara. Spuneam ca asigurarile RCA din mediul online au cunoscut o dezvoltare rapida dar nu numai din cauza faptului ca sunt obligatorii ci si ca urmare a faptului ca in mediul online clientii au posibilitatea de a efectua un calcul pentru un RCA mai ieftin si apoi sa cumpere o asigurare ieftina.

Nu este deloc o idee buna sa cauti dupa cel mai ieftin pret, insa avand in vedere perioada de recesiune pe care o traverseaza Romania, soferii nu au incotro si cauta mereu dupa cele mai ieftine preturi. Probabil ca doar atunci cand vom reusi sa depasim aceasta situatie si cand nivelul de trai va incepe sa creasca, probabil ca abia atunci vom putea spera la o schimbare a mentalitatii romanilor si la incheierea de asigurari nu din obligativitate ci din intelegerea necesitatii acestora.

Back To Top