Cum sa il pui pe bebe la nani

Cum sa il pui pe bebe la nani

Un moment important in viata de zi cu zi a unui parinte este momentul in care trebuie sa il puna pe bebe la culcare in patut. Multii copii incep sa planga daca sunt asezati in patutul lor, altii trebuie sa adoarma in bratele parintilor si abia atunci pot fi pusi in patuturi copii . Pentru a stabili o rutina constructiva pentru mersul la nani trebuie sa ai grija la cateva elemente care poate stabili o atmosfera linistita, calma si fericita atat pentru tine cat si pentru puiul tau.
Incearca sa introduci urmatoarele elemente in rutina mersului la culcare:

  • O plimbare lunga cu copilul, după cina (a ta sau a copilului). Miscarea ritmica intr-un carucior poate calma copilul.
  • O baie calda de o ora ,sau cam asa ceva, inainte de culcare. O baie nu are rolul doar de a curata copilul tau ci, mai degraba, il va relaxa pe bebe.
  • Schimbarea în pijamale. Avand anumite haine pe care copilul tau le poarta numai la culcare poate ajuta sa intre în starea de spirit pentru somnic.
  • Citind carti sau poezii. Citirea cartilor de povesti simple sau recitarea unei poezii va permite sa calmati copilul cu propria voce. Vocea mamiei are cel mai bun efect de calmare in cazul bebelusilor.
  • Balansare intr-un balansoar, mersul pe jos, cu o miscare lenta, leganand sau faceti curbe blande, ritmice pe genunchi. Balansare ritmica a acestor actiuni poate avea un efect aproape hipnotic asupra copilului tau. De aceea atat de multi copii adorm intr-un scaun de masina sau un leagan copii.
  • O mica gustare inainte de a merge in patut. Daca copilul tau mananca deja hrana solida atunci poti opta pentru o gustare care include lapte sau alte proteine. Un stomacel plin creeaza o stare de somnolenta.
  • Muzica.Canta tu sau pune un CD cu muzica de leagan sau oricare alt gen de muzica pe care crezi ca il indrageste micutul tau! Nu fi timid si canta pentru copilul tau. Chiar daca esti afon, copilul iti indrageste deja vocea iar daca te aude cantand se va simti si in siguranta si rasfatat de vocea parintilor
  • Elemente de confort sau obiecte de tranzitie. O patura moale, un animal favorit  sau orice altceva pe care copilul tau il considera „un prieten”. Acest obiect ar trebui să ramana in patut cu copilul tau.
  • Masaj. Un scurt masaj sau unele magaieri iubitoare pot face minuni inainte de culcare. Pot relaxa corpul copilului tau si mintea acestuia. In plus putina afectiune inainte de a fi pus in patut nu strica!
  • Spunand noapte buna. Cuvintele blande, despartirea cu imbratisari si sarutarile tale pot da o nota calma de despartire. S-ar putea ca si cel mic dori sa iti urmeze exemplul si sa spuna ” noapte bună” (cu o îmbrățișare si un sarut) pentru tine si pentru cateva animale impaiate, papusi sau alte obiecte dragi!

Alege cateva dintre aceste sugestii si construieste-ti o rutina de culcare în jurul lor. Pastreaza rutina simpla si linistitoare. Aminteste-ti, trebuie sa faci asta în fiecare noapte de acum in colo pentru luni de zile, sau chiar ani.

Back To Top