De ce case din lemn?

De ce case din lemn?

de ce case din lemnDe ce case din lemn? Pentru ca ele ofera lux, comfort, un vis, o lume plina de caldura, armonie si pace… un loc pe care il poti numi… acasa, o casa pe care ti-ai dorit-o dintotdeauna.

Lemnul are multe avantaje ecologice, biologice si, nu in ultimul rand, economice.

De ce case din lemn?
Casele din lemn sunt prietenoase din punct de vedere ecologic si sunt mai sanatoase pentru cei care locuiesc in ele. Casele din lemn se construiesc usor si rapid iar reparatiile lor costa foarte putin. Lemnul este cel mai important material termo-protector natural. Datorita materialului din care sunt facute, aceste case din lemn sunt, in mod natural, calduroase in timpul iernii si racoroase in timpul verii. Aceste case din lemn crestate si intretinute corespunzator pot dura secole intregi.

In tarile scandinaviene si in Siberia exista case din lemn de 600-700 de ani utilizabile inca. Casele din lemn, construite in conformitate cu tehnologiile moderne, sunt fiabile si moderne.

Casele din lemn inseamna a trai intr-un loc sanatos si prietenos, in perfecta armonie cu mediul inconjurator. Pentru a construi case din lemn, materia prima adica lemnul, este selectata atent, cei mai sanatosi si robusti copaci, acestia sunt decojiti si pusi la uscare apoi. Inainte de a fi folosit, lemnul este sortat dupa dimensiuni, decojit manual iar zonele cu imprefectiuni sunt finisate si tratate. Constructia de case din lemn presupune trei pasi: taiere, finisare si izolare.

Conceptul acesta, nou in Romania, de case ecologice din lemn incepe sa prinda contur pe zi ce trece tot mai mult si asta se intampla datorita dorintei oamenilor de a trai mai sanatos si in perfecta armonie cu natura. Lucrul acesta nu face decat sa protejeze mai mult natura decat s-a intamplat pana acum.

Casele din lemn pot fi de diferite tipuri si modele, dupa cum urmeaza: case prefabricate, case de vacanta, case de week-end, case de vara, cabine, moteluri, bungalow-uri, casute de gradina si exemplele ar putea continua la nesfarsit.

Cu o gama atat de larga de modele si cu tot mai multi specialisti in case ecologice din lemn tot ceea ce ne ramane de facut este sa ne hotaram sa ne construim o astfel de casa. O casa din lemn poate fi construita chiar de noi insine, punanadu-ne astfel amprenta asupra design-ukui atat exterior cat si interior dandu-i astfel un aer personal, o bucatica din njoi regansindu-se mereu in ea.


Back To Top