De ce constructii case lemn?

De ce constructii case lemn?

Constructii case lemn ieftine in Romania

Peste 80% din casele din Scotia, Suedia si celelalte tari Scandinave, Germania, Austria, Statele Unite ale Americii si Canada sunt construite pe structura din lemn. Multe din aceste case din lemn dateaza din secolul 17 si sunt locuibile si astazi.

In Europa de vest deja exista o traditie in ceea ce priveste casele de lemn. Stilul constructiv european imbina solutii simple dar moderne, care le confera numeroase avantaje fata de casele clasice din caramida sau beton. In prezent, casele din lemn sunt tot mai mult acceptate si construite si in Romania.

Casele din lemn eco sunt structuri usoare din lemn, material ecologic, foarte rezistente la seisme, cu proprietati termoizolante excelente, fiind eficente din punct de vedere energetic.

Structura framing (timber frame) este structura folosita in Germania, SUA, Canada ca standard.

osb Ibeam kronopolStructura I-joist sau I-beam este mai noua, foarte performanta si este folosita in prezentin cateva tari europene (Austria, Germania, Polonia) printre care si Romania acum, prin sistemul AustroCASA EcoBeam. Austrocasa International Ltd. va extinde utilizarea acestui sistem si in Italia, Franta si Belgia, unde vom construi cel putin 3 cartiere rezidentiale folosind acest sistem.

Sistemul pe care il folosim este foarte sigur din punct de vedere structural asigurand comportarea elastica a structurii.

In sistemul framing peretii portanti sunt realizati din dulapi 45X150mm iar cei de compartimentare din elemente 45X100 mm.

In sistemul EcoBeam peretii portanti, planseele si grinzile sunt realizate din grinzi de tip ‘I’ de diferite dimensiuni si sectiuni, conform proiectului tehnic al fiecarei case.

Placarea peretilor la exterior si interior se face cu OSB3, iar izolatia interioara a peretilor se realizeaza cu fibra de celuloza ignifuga si foarte eficienta.

La exterior se aplica termosistem cu nut si feder pentru a elinima total puntile termice si pierderile de caldura si igrasia.

La interior peretii se placheaza cu OSB3 si gips carton, eventual 2 randuri de placi pentru a mari substantial rezistenta la foc.

Planseul se realizeaza din grinzi I tip EcoBeam, placate cu OSB3.

Structura fiind ignifuga se trateaza si impotriva insectelor si igrasiei cu substante ecologice.

EcoBeam este unul dintre cele mai rezistente si eficiente sisteme de constructii eco din lume, prin rezistenta foarte mare la seisme si intemperii (este anti-umezeala, anti-igrasie), fiabilitate, confort termic si fonic sporit. Toate acestea cu costuri de realizare rezonabile, de multe ori mai mici decat la casele standard din caramida.

Back To Top