De ce o casa imprimata in 3D?

De ce o casa imprimata in 3D?

Casele imprimate in 3D

3d printO solutie de luat in considerare pentru viitorul tehnologiilor utilizate in constructii, casele imprimate in 3D, sunt de departe mult mai usor si rapid de executat, la jumatate de pret fata de o casa obisnuita din caramida!

Tehnologia revolutionara este deja dezvoltata de cateva companii din China, Italia, Olanda si USA. Chinezii au montat o vila cu 2 etaje în doar 3 ore. Insa aceasta a fost creata din componente pre-construite, tiparite in fabrica si apoi ridicate la faţa locului cu ajutorul unei macarale. Alte companii imprima casele in 3D direct pe santier.

Inedit este faptul ca materialul folosit de imprimanta 3D nu este cimentul, fiind vorba de un compozit mai ieftin şi mai durabil. Compania chineza ofera o garanţie de 150 de ani, aceste cladiri rezistand la cutremure de mare magnitudine. De asemenea, materialul este ignifug si rezistent la umiditate si nu conține formaldehida, amoniac, radon, sau alti compusi nocivi.

Totul, inclusiv decoraţiuni interioare, cabluri, instalaţii sanitare, armaturi de bucatarie sunt create prin tehnologia de imprimare 3D. Montarea constructiei pe santier a durat doar trei ore, iar apoi doritorii au putut sa viziteze casa.

„Datorita materialelor noastre speciale, rata noastra de asamblare a caselor este foarte rapida. Din moment ce 90% din casele pe care le construim sunt completate intr-o fabrica, inainte de asamblarea propriu-zisa a constructiei, se reduc dramatic costurile de constructie şi poluarea de pe şantier”, a declarat un reprezentant al companiei Z.G.

Companiile Construction 3D si Apis Cor au in proiect fabricarea unor imprimante inteligente, usor de manevrat si de mare eficienta.

Cateva companii din lume construiesc imprimante 3D pentru constructii case, iar 3 companii construiesc deja case imprimate in 3D!

Austrocasa proiecteaza acum propria imprimanta 3D pentru constructii case, planuind ca pana la sfarsitul anului 2016 sa avem 3 modele de case imprimate in 3D construite in Iasi, Cluj si Bucuresti.

Compania chineza Winsun a construit zece case mici cu un singur nivel folosind tehnologia de imprimare 3D, în mai puțin de 24 de ore. Casele au fost create folosind o imprimanta 3D personalizata, care măsoara 10 x 6.6 metri. Construita dintr-un amestec pe baza de ciment care contine si deseuri din constructii, precum si fibra de sticla, fiecare casuta costa mai putin de 4500€.

Intr-un interviu acordat celor de la International Business Times, inventatorul si managerul proiectului Winsun a spus: „… cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D, suntem capabili sa reciclam deseurile industriale provenite de la cladirile demolate si sa le transformam in noi materiale de constructie. Acest lucru ar crea conditii mai sigure de munca pentru muncitorii din constructii si ar reduce considerabil de mult costurile de constructie.”

Cea mai bine izolata locuinta, avand si cea mai ridicata rezistenta la cutremur! Izolarea foarte buna a casei care o face sa fie clasificata ca locuinta pasiva.

Independenta case care ofera posibilitatea economisirii de bani anual, amortizandu-ti cheltuielile cu casa intr-un timp destul de scurt. Daca economisesti 2000 de euro anual (bani pe care ii dai pentru plata, energiei electrice, termice si pentru consumul de apa) ai bani sa te bucuri de ceea ce iti place sa faci cu adevarat. Vacante mai multe alaturi de cei dragi, o viata mai fericita.

Intr-o astfel de casa vei avea mereu natura langa tine. Fiind o casa cu peretii si izolatie ecologica (organica), ambientul interior va fi calduros si primitor.

RoboVAST 3d printer


CONTACT

Daca doriti SA AFLATI mai multe informatii, detalii, oferta de pret, sau doriti sa comandati o casa ieftina (50% fata de pretul casei clasice!) imprimata in 3D, nu ezitati sa ne scrieti um mesaj utilizand formularul de mai jos!

Veti fi contactat, cat de repede posibil, telefonic sau prin e-mail de un agent de vanzari sau specialist in domeniul constructiilor sau al fabricarii imprimantelor 3d pentru constructii, in functie de informatia solicitata de dvs.

Back To Top