Descriere sisteme constructive – case din lemn

Descriere sisteme constructive – case din lemn

Sisteme constructive din lemn

Exista mai multe sisteme constructive din lemn din care cele mai intalnite sunt:
1. Case cu structura din stalpi si grinzi din lemn masiv sau lemn lamelar.
2. Case din lemn masiv – peretii de rezistenta fiind alcatuiti din barne de lemn, asezate pe orizontala, gen cabana.
3. Case din lemn tip AustroCASA a caror structura este constituita de peretii alcatuiti din grinzi si stalpi, plus elemente orizontale si verticale dese (montanti) amplasate la distanta de 60cm si plansee cu grinzi amplasate la pas de cca 50cm.

casa eco pasiva andre

FUNDATIA
La casele eco din lemn tip AustroCASA fundatia este de tip cald din beton, insa datorita greutatii reduse a structurii, aceasta este mult mai economica decat fundatia unei case din zidarie.

PERETII
Peretii sunt de tip farming sau sandwich, formati din panourile de inchidere (placaj, OSB, fibrogips, gips-carton, etc.) care prind la mijloc montantii, iar in spatiul liber este umplut cu izolatie termica din fibra de celuloza. Pentru realizarea casei eficiente energetic, la exterior se adauga 6-10cm de polistiren dens, iar pentru casele pasive se adauga cel putin 12cm de polistiren de inalta densitate.

PLANSEUL
Planseul casei este format dintr-un ansamblu de grinzi dese, peste care se monteaza mai multe straturi de materiale (de ex. OSB, izolatie fonica eficienta, elemente de pardoseala, etc.

ACOPERISUL
Acoperisul locuintei este format din ferme de lemn prefabricate sau din lemn de brad montat pe santier.

Sistemul constructiv AustroCASA EEE – LEMN

[doptg id=”35″]

Back To Top