Despre RCA

Despre RCA

Incheierea asigurarii RCA (Asigurarea de Raspundere Civila Auto) a fost impusa prin lege tuturor soferilor proprietari de masina, pentru a fi redus numarul de accidente produse pe soselele Romaniei si mai ales a numarului de dosare in salile de instanta in care soferii se actionau in judecata pentru a-si recupera pagubele suferite in accidete.

Astfel, prin intermediul politei RCA, tertii care au suferit diverse pagube in accidentele de circulati au posibilitatea de a-si recupera pagubele prin intermediul politei RCA, incheiate de soferul care se face vinovat de respectivul accident de circulatie. RCA-ul este deci o polita prin intermediul careia, cei care au avarii la masini, au suferit diverse vatamari corporale care au avut nevoie de ingrijire medicala specializata etc isi pot recupera paguba, fara ca soferul vinovat de accident sa scoata bani din propriul sau buzunar. Astfel, soferii care incheie RCA, contra unei prime de asigurare pe care o platesc periodic, pot transfera riscul legat de pagubirea unor terte persoane, unei companii de asigurari care va plati ea insasi despagubile in cazul unui eveniment hazardos si nefericit. O asigurare RCA ieftina va poate scuti de foarte multe neplaceri de acest fel.

RCA-ul mai are o caracteristica deosebit de interesanta si anume aplicarea sistemului bonus-malus, care este o buna modalitate prin care soferii sunt stimulati sa aiba un anumit comportament la volan. Astfel ca, soferii care au un comportament exemplar la volan, adica nu au fost in trecut cei care sa fi provocat vreun accident de circulatie, in urma caruia sa fi fost nevoie sa apeleze la polita de asigurare RCA, vor plati pana la 50% mai putin pe polita RCA atunci cand doresc sa o reinnoiasca. Pe de alta parte cei care au antecedente la volan, vor fi nevoiti sa plateasca cu pana la 100% mai mult pe polita RCA. Daca doriti sa beneficiati de oferte asigurare RCA ieftina, atunci veti avea posibilitatea sa faceti acest lucru achizitionand o polita RCA de pe un site specializat in comercializarea de polite RCA.

De asemenea, ce este de retinut in ceea ce priveste polita RCA este ca aceasta nu este transmisibila. Deci in cazul in care vindeti masina, aceasta polita nu va mai fi valabila, pe ea fiind inscris proprietarul, seria si numarul masinii. De asemenea, daca va aflati in postura vanzatorului, puteti sa va recuperati banii aferenti primei de asigurare care a mai ramas nefolosita pana la sfarsitul perioadei care a mai ramasa pana la expirarea politei de asigurare.

Back To Top