Dezavantajele caselor din lemn, practic inexistente
Multi viitori proprietari de locuinte trec cu vederea peste posibilitatea construirii unor case de lemn prefera sa aleaga alta variante, insa acest lucru se intampla cauza lipsei de informative adecvata. Trebuie insa sa subliniem ca dezavantajele caselor din lemn sunt aproape inexistente.
Dezavantajele caselor din lemn, demontate unul cate unul
Cand se gandesc la dezavantajele caselor din lemn, majoritatea oamenilor se impiedica in primul rand la vulnerabilitatea in fata incendiilor, la eventuala aparitie a ciupercilor, mucegaiurilor sau cariilor si la o izolatie fonica imperfecta. Ei bine, realitatea este ca dezavantajele caselor din lemn sunt anulate de metodele moderne de constructie. In primul rand, lemnul folosit la constructia caselor din lemn este uscat si tratat pentru a rezista la actiunea mucegaiurilor, ciupercilor sau cariilor. De fapt, sansele ca mucegaiurile si ciupercile sa apara este mult mai mare in cazul unor locuinte conventionale, de caramida sau de BCA, care nu sunt tratate in nicun fel impotriva acestor probleme. O alta temere majora a viitorilor proprietari, vis-a-vis de dezavantajele caselor din lemn, sunt incendiile. Realitatea este ca lemnul folosit pentru constructia unor case din lemn este ignifugat in asa fel incat practic acest lemn nu ia foc. Este nevoie de temperaturi foarte ridicate pentru izbucnirea unui incendiu, ceea ce inseamna ca o casa de lemn este la fel de rezistenta in cazul incendiilor ca si o constructie din caramida, BCA sau beton. Prin urmare, dezavantajele caselor din lemn sunt in fapt inexistente, ramanand doar avantajele: costuri scazute de constructie, eficienta termica ridicata, rezistenta la cutremure, mediu interior sanatos si comfortabil.
Dezavantajele caselor din lemn – cum se combate slaba izolare fonica
Unul dintre dezavantajele caselor din lemn este faptul ca in interior ne-am putea confrunta cu o izolare fonica mai scazuta decat in cazul constructiilor conventionale. Lemnul este un material de constructie viu, care respira, lucreaza in timp, este elastic. Prin urmare, printre dezavantajele caselor din lemn se numara si faptul ca sunetele se transmit mai usor si apar, de asemenea, diverse scartaituri, trosnituri si alte tipuri de zgomote. Aceasta problema este usor de remediat, prin izolarea lemnului cu celuloza, vata minerala sau bazaltica. Constructorii seriosi izoleaza casele din lemn atat in interior, cat si in exterior, cu divese izolatii, ceea de reduce nivelul de transmitere a zgomotelor si ofera, prin urmare, o izolatie termica corespunzatoare. Prin urmare, fiecare dintre dezavantajele caselor din lemn poate fi cu usurinta remediat. Daca sunteti interest de constructia unei case din lemn, este esential sa obtineti informatii corecte. Veti constata, astfel, ca dezavantajele caselor din lemn sunt minime si ca o astfel de constructie va ofera numeroase beneficii.
Pentru mai multe detalii legate de constructia caselor din lemn, click aici!