Dezavantajele incalzirii in pardoseala

Dezavantajele incalzirii in pardoseala

In primul rind, cladirile care se echipeaza cu astfel de sisteme trebuie sa fie bine izolate termic – sa aiba pierderi mici de caldura. Daca cladirea nu este bine izolata si pardoseala nu poate acoperi necesarul de caldura atunci este recomandat sa se adopte un sistem mixt, completind cu alte surse (radiatoare).

In ceea ce priveste proiectarea, sistemul de incalzirea prin pardoseala comporta calcule mai complexe fata de sistemul clasic de incalzire.

Un alt dezavantaj il constituie relativa rigiditate a sistemului care, odata executat, nu mai poate fi corectat prin adaugiri sau diminuari (lucru simplu si usor de facut la un radiator). In plus finisajul pardoselii trebuie sa ramina cel pentru care s-a elaborat proiectul (specialistii spun ca o pardoseala din gresie daca va fi acoperita cu o mocheta emisia de caldura din incapere se va injumatati)

Desi numarul avantajelor pe care le are sistemul de incalzire prin podea este multiplu, pretul pentru un astfel de produs poate fi considerat dezavantajos in raport cu cel clasic.

Firmele iesene care realizeaza sau importa sisteme de incalzire prin pardoseala au costuri ce variaza intre 20 si 25 de euro pe metru patrat. Aceste costuri pot fi amortizate destul de repede, intre 1-3 ani, deoarece echipamentul are un consum energetic mult mai redus decit cel clasic.

Austrocasa International va ofera 24% reducere permanenta la orice sistem de incalzire in pardoseala. Contactati-ne acum pentru detalii completand formularuul de mai jos >>

Back To Top