Din Învățăturile Dr. S. Martin Urfir

Din Învățăturile Dr. S. Martin Urfir

– Selectii din cartea „Urzeala şi Firul de Bătătură: Secretele Memoriei

Orice realizare notabila, incepe sub forma unui gand in mintea constienta.

Daca nu sunteti satisfacuti de viata dusa, schimbati felul de a gandi-crede-actiona, si viata vi se schimba automat.

Nu conteaza de unde venim, si in ce circumstante ne aflam in prezent; conteaza numai viitorul spre care alegem sa ne indreptam.

Toti avem un potential urias in interiorul nostru; job-ul nostru ar trebui sa fie unul singur: sa invatam sa-l descatusam de limitarile induse de mediu, familie, societate, noi insine, (limitari pe care ni le insusim datorita ignorantei).

Toti suntem, prin nastere, in posesia Cheii Fermecate, care ne permite deschiderea usii catre toate bogatiile pe care ni le poate oferi viata, respectiv toti avem capacitatea de a ne crea in mintea constienta o dorinta puternica, pentru un scop maret.

idee valoroasa este tot ceea ce avem nevoie pentru a obtine succesul dorit in viata.

Nu exista un pret fix pentru o idee valoroasa; creatorul ideii este cel care-i stabileste pretul.

Decide in intimitatea mintii ce doresti sa devii / sa faci / sa ai, si apoi actioneaza ca si cum ar fi imposibil sa dai gres.

Invata de la MENTORI de succes; nu pierde timpul reinventand apa calda si roata; viata e prea scurta.

Cu cat ai mai multe motive sa-ti atingi scopul dorit, cu atat esti mai determinat, si mai greu de abatut de la telul tau.

Pentru a obtine ceea ce doresti, pune-te in serviciul altora.

Mintea ta este cea mai mare forta din intreaga creatie; tu poti realiza tot ceea ce poti concepe si crede; credinta in tine este elementul fundamental.

Esti din nastere, un geniu potential; nu exista problema pe care sa n-o poti rezolva, daca inveti mai intai CUM ?

Invata sa meditezi; dupa parerea mea, dupa aer si apa, al treilea element fundamental in viata omului care se vrea fericit, este MEDITATIA; eu meditez de 2 – 3 ori pe zi, numarand, in imagini de la 99 la 0 (am in vedere primele imagini ale sistemului 0 – 10 000, pe care vi-l prezint in carte).

Invata sa te concentrezi asupra unui singur scop pana la realizarea lui. Mintea lui Dumnezeu ne vine in ajutor si ne implineste imaginile concordante cu Intentia-Atentia-Focalizarea si Concentrarea mentala.

Cand iti doresti ceva, afla cum au procedat altii inaintea ta, si fa aceleasi lucruri, copiindu-le Credintele-Sintaxa Mentala (ce aleg sa vada, sa auda, sa simta in mintea lor) si Fiziologia (exprimarea corporala).

Daca te comporti constant, indiferent de circumstantele vremelnice, ca si cum esti permanent FERicit-SANatos-PROsper, asa vei deveni.

Nu devenim ceea ce gandim si credem; devenim ceea ce gandim-credem si facem, in deplina armonie cu gandurile si credintele / convingerile noastre; din pacate una gandim, alta credem, si cu totul altceva facem.

Tot ceea ce sunteti si aveti in prezent, ati atras catre Dumneavoastra ca o consecinta a felului in care ati gandit-crezut-comportat in trecut (nu ma credeti ?; mai ganditi-va odata cu ochii inchisi, ca sa nu va vada nimeni, cu exceptia lui Dumnezeu).

Indiferent de circumstantele in care ne aflam (faceti un exercitiu de imaginatie, si presupuneti, ca din gresala, ati fost condamnat in locul meu, si sunteti inchis la un loc cu criminali, violatori, drogati, etc.,), suntem intotdeauna pe atat de liberi, pe cat de multe alternative de rezerva avem.

Orice adversitate / nenorocire, aduce cu ea, intotdeauna, samanta unui avantaj echivalent.

Ori de cate ori Dumnezeu ne trimite un dar, il impacheteaza intr-o problema / provocare; cu cat mai mare este problema / provocarea, cu atat mai mare este darul.

Adevarata maturitate o castigam cand realizam, in circumstante grele, ca nimeni nu ne vine in ajutor, cu exceptia Dumnezeului din noi.

Visati la bogatie ? Foarte bine. Cea mai buna cale de a o prezice cu exactitate, este sa o realizati chiar Dumneavoastra .

Nimic din ceea ce viata are de oferit nu merita pretul regretului. Absolut nimic.

Pe omul de caracter, circumstanţele grele nu-l doboară, ci pur şi simplu îi arata lui insuşi din ce metal este făcut.

Inceputurile modeste pot intotdeauna fi depasite printr-un plan atent intocmit, executat cu perseverenta.

Căsătoreşte-te cu persoana potrivită; 95% din fericirea sau nefericirea ta, vor depinde de acest lucru; ştiu acest lucru de la fosta soţie; eu m-am căsătorit cu persoana potrivită; ea nu.

Dă celor din jur mai mult decât se aşteaptă ei, şi fă-o cu plăcere.

Iartă-te mai intâi pe tine, şi apoi pe ceilalţi.

Trateaza pe fiecare asa cum ti-ar placea sa fii tratat.

Intelegeti ca fericirea nu se bazeaza pe posesii materiale, putere sociala, sau faima; fericirea e data de relatii armonioase cu cei pe care-i iubiti si respectati.

Fiti loiali. Dovediti-va de incredere, si de-abia dupa aceea ceilalti vor capata incredere in Dumneavoastra.

Stopati cu desavarsire invinovatirea altora. Fiti atenti cand aratati cu degetul spre altul: 1 deget este spre el; 3 spre Dumneavoastra; 1 spre Dumnezeu, care vede tot.

Indiferent de consecinte, fiti indrazneti si curajosi: spuneti intotdeauna adevarul; s-ar putea sa regretati pe termen scurt; pe termen lung-niciodata.

Indiferent ce alegeti sa faceti in viata, urmariti 2 lucruri: sa obtineti lucrul dorit, si sa va bucurati de el.

Sa nu faceti nimic de care mama dumneavoastra n-ar fi mandra.

Succesul este in intregime in capul nostru.
Ingredientele fundamentale ale succesului sunt 2:
i. controlul gandurilor cu care ne alimentam mintea;
ii. folosirea abilitatilor corticale ale celor doua emisfere cerebrale (eu m-am aplecat in carte asupra a 12 abilitati; cu siguranta, sunt mai multe).

Pentru a ne folosi creierul la adevarata capacitate, intrarea in starea alfa (14 – 7 Hz) este cheia; in aceasta stare, cele 2 emisfere cerebrale isi sincronizeaza activitatea, lucru care ne permite sa vedem scopurile urmarite din perspectiva inovativa a creativitatii in gasirea solutiilor cautate.

Back To Top