Domuri geodezice

Domuri geodezice

Domuri geodezice construite in sistem propriu Austrodom®

Parti componente ale sistemului:

Structura este din lemn, dar este un alt fel de casa! Austrocasa a dezvoltat un sistem profesional si cu reala eficienta energetica, un sistem ce respecta si chiar depaseste normele impuse in Europa pentru locuintele permanente.

Domurile AustroDOM au fost gandite din punct de vedere practic constructiv, rezistenta structurala fiind mult peste media superioara a oricarei constructii din lemn existenta in lume.

AustroDOM este un sistem care este testat si imbunatatit continuu, cu urmatoarele caracteristici de baza:
– rezistenta structurala mare; a fost gandita sa reziste la incarcari simple si mixte mult peste medie.
– o casa real eficienta energetic; este platforma prefecta pentru sistemele alternative de energie
– manevrabilitate umana a reperelor care sa duca la eliminarea utilajelor grele si operarea lor de majoritatea persoanelor
– montare facila si rapida; nu dorim ca in timpul montajului sa se execute operatii ce nu sunt strict necesare
– incalzirea pasiva ce implica ca structura sa suporte cat mai multe luminatoare si ferestre; domul AustroDOM poata fi incarcat cu luminatoare, chiar tripane, la peste 70% din suprafata sa exterioara.
– ambient natural si sanatos, nu s-a dorit un ambient ermetic sau de buncar; o casa trebuie sa respire sanatos exact ca si locatarii sai; domul AustroDOM este o casa vie care respira, dar in acelasi timp ofera protectia ambientala a locatarilor sai, precum si a portofelelor lor privind costurile cu incalzirea si/sau mentinerea acestui ambient.
– fiabilitatea in timp cat mai mare, probata prin garantiile pe care le oferim
– adaptabilitatea; este bine cunoscut ca cerintele si nevoile noastre de-a lungul timpului se schimba; acest dom va ofera posibilitatea de-a schimba pozitia luminatoarelor, de-a face alta compartimentare fara a fi restrictionati major de structura de rezistenta.
– aspect estic; este o casa spectaculoasa care surprinde mai ales prin confortul psihic interior dat de forma si de spatiul oferit

Domurile geodezice AustroDOM™ au cateva elemente patentate caracterisitice:

Conectorii metalici de forta

Inima domului geodezic in sistem AustroDOM este sistemul de conectori metalici de forta. Acesti conectori patentati sunt speciali proiectati ca:
– respecta si chiar exced normele de siguranta privind structura de rezistenta;
– sa reziste la încarcari foarte mari; fiecare sistem punctual de connectori, singur, poate prelua o tensiune de peste 10 tone, aliajul fiind ranforsat cu titan
– sa reziste timp foarte lung;
– sa se monteaze usor si rapid si sunt proiectati sa alinieze singuri structura, dând posibilitatea si unui amator sa-ti monteze casa;
– nu erodeaza si nu se deformeaza;
– reperele principale sa nu fie sudate (sunt turmate dintr-o bucata; sunt eliminate riscurile de rupere], sa nu rugineasca, fiind în fapt gandite special pentru a ranforsa la maxim domul geodezic.

Traversa dubla

Dubla-traversa a fost gandita nu doar ca sa formeze un zid exterior, ci este conceputa pentru a solutiona deodata:
– eficienta structurala maxima (dimensiunea este limitata la rezistenta optima a unei grinzi);
– suport implicit pentru panelizarea calotei exterioare si interioare;
– functionalitatea sistemului de intraventilatie zid;
– suport pentru o termo-izolatie într-o grosime real eficienta;
– manevrabilitate la cotele umanului.

Sistemul de dubla-traversa propus, pe langa ca dublu-ranforseaza domul, permite cu un minimum de materiale sa se asigure structural peretului exterior o grosime apreciabila si reala de minim 40cm, putând usor si cu costuri aditionale minime sa se asigure o grosime de pâna la 70cm. Structura permite agatare completa a unei camere direct pe ea, chiar fara stalpii de rezistenta dedesubt.

Sistemul de ventilatie natural directionat intra-zid sau sistem de ventilatie pentru case eco pasive, cu sau fara recuperare de caldura.

Sistemul AustroDOM a dezvoltat un sistem intraventilatie naturala directionata in interiorul zidului ce elimina pernele de aer statice si asigura o circulatie naturala si continua a aerului, pe deasupra stratului de termo-izolatie. Aerul circula de la baza la varf, pe sub intregul invelis al domului,acest lucru eliminand caldura verii, sau condensul provocat de diferentele de temperatura interior-exterior. Acest sistem simplu, dar foarte eficient asigura, in acelasi timp, un bioclimat interior sanatos, fara a fi nevoie de aparate electrice sau electronice ce implica un consum aditional de energie.

Asigura un climat uniform in toata casa, chiar si de la o singura sursa de energie, rezultand costuri mici de incalzire/racire. Pe timp de vara, este racoroasa, nu se incinge, iar iarna este calduroasa. In timp isi creaza propriu bioclimat in temperatura aproximativ constanta, indiferent de temperatura exterioara.

Procedeu de asamblare AustroDOM™

Toate aceste repere pre-asamblate si gata de montaj, fac ca dintr-o miscare simpla sa se auto-alinieze si sa auto-calibreze domul pe pozitia lui, permitind chiar si unui amator sa-si construiasca o casa tip Austrodom corect si sigur.

Dubla ranforsare a structurii si limitarea lungimii traversei la rezistenta ei optima structurala si folosirea conectorilor au dus la posibilitatea eliminarii multelor repere de ranforsare suplimentara, de altfel foarte necesare pentru alte sisteme.

Domuri geodezice


Back To Top