Efectele zugravitului spatiilor interioare

Efectele zugravitului spatiilor interioare

Efectele zugravitului spatiilor interioare si ale fumatului asupra simptomelor aferente cailor respiratorii la copiii cu risc de atopie in primul an de viata

Rezumat al rezultatelor studiului LARS despre efectele zugravitului

Introducere
Studiul LARS privind copiii cu risc inalt de alergii de la Leipzig este unul de tip prospectiv pe grup control de tip cohorta referitor la influenta expunerii la substante chimice in locuinte asupra sanatatii copiilor pe durata primilor ani de viata.

Structura si metode
475 copii de varsta prematura si copii cu factori de risc alergic au fost selectati din generatia 1995/1996 in orasul Leipzig. Douazeci si cinci compusi organici volatili (COV) au fost masurati in dormitoarele copiilor prin intermediul esantionarii pasive, pe o durata de 4 saptamani dupa nastere. Copiii au fost supusi unui examen medical la varsta de sase saptamani precum si la varsta de 1 an. Parintii au completat un chestionar.

Rezultate
S-a constatat o crestere a riscului de infectii pulmonare la copiii cu varsta de 6 saptamani, daca au avut loc lucrari de renovare (zugravit) sau de refacere a pardoselii in urma zugravitului in timpul sarcinii. O concentratie crescuta de stiren (>2,0µg/m3, indicator pentru pardoseala) a sporit riscul infectiilor pulmonare la copiii cu varsta de 6 saptamani. Benzenul din mediul ambiental > 5,6µg/m3 a sporit riscul infectiilor cailor respiratorii la bebelusii cu varsta de 6 saptamani. Fumatul in locuinta precum si lucrarile de renovare sunt de asemenea factori de risc pentru aparitia respiratiei suierate la copilul de 1 an.

Concluzii
Datele ofera indicii pentru prevenirea alergiilor si a bolilor pulmonare cronice la copiii cu risc crescut de atopie. Expunerea la substante chimice din aerul ambiental trebuie redusa incepand din momentul nasterii.

Solutia
O varianta poate fi vopseaua pe baza de var pasta Kreidezeit

Descriere
Vopsea alba, pentru interior, din materii prime naturale. Este ideala pentru vopsirea incaperilor umede (baie, bucatarie, pivnita), deoarece nu influenteaza capacitatea de difuziune a suprafetei si impiedica formarea de mucegai datorita alcalinitatii ridicate. Rezista la frecare si la stropirea cu apa, indicata in special pentru alergici si pentru vopsirea camerelor de copii. Disponibil in doua variante: vopsea neteda si varianta structurata cu granule de 0.5 mm. Poate fi nuantata cu pigmentii Kreidezeit. Forma de prezentare: galeti de 10 L (pentru 36- 44 mp)

Modul de actionare
Se spune ca vopselele pe baza de calcar/var produc suprafete de pe care cade praf de vopsea. Vopselele pe baza de calcar de mina produc suprafete solide si rezistente la frecare, datorita modului special de preparare. Calcarul din mina de marmura utilizat este dispersat cu ajutorul unui mixer cu viteza mare, particulele individuale de calcar fiind astfel separate complet. Prin aceasta operatiune este marita suprafata totala a fiecarei particule de calcar care are ca efect cresterea adeziunii, astfel ca vopseaua pe baza de var de la Kreidezeit are o aderenta buna si pe suprafete care in mod normal nu sunt indicate pentru utilizarea vopselelor pe baza de var. Prin adaugarea de cantitati minime de clei celular este impiedicata reaglomerarea elementelor calcarului, pastrandu-se stabilitatea.

Compozitie
Calcar din mina de marmura, faini si nisipuri de marmura, apa de sinter, celuloza metilica (clei celular)

Proprietati
– gata de utilizare
– rezistenta la frecare si la stropirea cu apa
– indicata in mod special pentru alergici
– capacitate de difuziune, nu creaza tensiune
– capacitate buna de acoperire, mata
– revopsibila de mai multe ori
– dezinfecteaza si impiedica formarea mucegaiului
– capacitate mare de reflectare
– usor de prelucrat
– resturile de vopsea sunt compostabile
– non-emisiva
– densitate: aprox. 1,5 kg / l

Contactati-ne pentru detalii despre efectele zugravitului spatiilor interioare!

Back To Top