Energia solara fotovoltaica

Energia solara fotovoltaica

fotovoltaice4 Celulele fotovoltaice reprezinta o metoda de generare a energiei electrice prin conversia radiatiei solare în curent continuu folosind semiconductori care produc efectul fotovoltaic.

Energia electrica solara fotovoltaica – Generarea energiei fotovoltaice implica utilizarea panourilor solare ce sunt compuse dintr-un numar de celule solare care contin un material fotovoltaic. Celulele fotovoltaice solare sunt o sursa de energie durabila. In prezent mai mult de 100 de tari folosesc energie solara fotovoltaica. Instalatiile pot fi montate pe sol (uneori integrate cu agricultura si pasunatul) sau pot fi construite in acoperisul sau pe peretii unei case.

Fotovoltaicele sunt cel mai bine cunoscute ca o metoda pentru generarea energiei electrice prin folosirea celulelor solare pentru a converti energia de la soare intr-un flux de electroni. Generarea energiei solare fotovoltaice implica utilizarea panourilor solare, asa cum am spus si mai sus. Este, pana la urma, o energie electrica si de incalzire, naturala.

Tocmai pentru ca se bazeaza pe materiale naturale aceasta energie solara fotovoltaica este des folosita in casele ecologice. Energia electrica fotovoltaica are mai multe plusuri decat minusuri, unul dintre cele mai importante plusuri fiind economisirea de bani care, se pare, au devenit principala problema a oamenilor.

De ce sunt mai economice? Iata explicatiile: iesirea unei matrice fotovoltaice este produsul zonei, al eficientei si al expunerii la soare. Cu cat costa mai putin energia solara cu atat este mai mult comparata cu energia conventionala si cu atat mai mult este utilizata de cat mai multi oameni.

Pana la urma cautam si suntem atrasi de tot ceea ce este mai ieftin numai ca in cazul energiei solare fotovoltaice celebra zicala  ” ce e ieftin este prost” nu mai este absolut deloc valabila, dimpotriva, pe cat sunt de ieftine pe atat sunt de utile si de foarte buna calitate.

In Romania conceptul acesta este mai rar intalnit dar constat cu bucurie ca lucrurile incep sa se schimbe si oamenii isi revizuiesc alegerile spre unele mult mai bune. Asa ca daca tot aveti de gand sa va construiti o casa ecologica, apelati si la aceasta energie solara fotovoltaica pentru ca este numai si numai in castigul dumneavoastra, economisiti bani si aveti grija si de sanatatea voastra.


Back To Top