Energie ieftina, curata si permanent la dispozitia noastra – pare un vis frumos, insa datorita tehnologiilor moderne a devenit realitate. Puteti folosi energie regenerabila in locuinta dumneavoastra in urma unei investitii ce va fi rapid recuperata prin intermediul facturilor la intretinere mult mai mici.
Energie regenerabila – panourile fotovoltaice si panourile termice solare
O sursa abundenta si generalizata de energie regenerabila este energia solara. Prin intermediul panourilor fotovoltaice, aceasta energie regenerabila, energia solara, este utilizata pentru a produce energie electrica ce va fi apoi folosita pentru necesitatile de zi cu zi. Energia regenerabila captata de catre panourile fotovoltaice este stocata in acumulatori, de unde ajunge in reteaua electrica a locuintei. Daca panourile fotovoltaice sunt corect dimensionate si daca se iau in considerare toate necesitatile de consum ale respectivei cladiri, energia regenerabila poate acoperi in proprotie de 100 la suta consumul.
O alta modalitate pentru a folosi aceasta abundenta energie regenerabila – energia solara – este prin intermediul panourilor termice solare. Daca panourile fotovoltaice produc electricitate, panourile termice solare produc apa calda menajera.
Exista mai multe tipuri de panouri termice solare: nepresurizate, cu tuburi superconductoare sau cu tuburi vidate. Pentru a folosi sursa de energie regenerabila la un grad inalt de eficienta, este recomandat sa contactati firme autorizate carese ocupa de panouri solare fotovoltaice sau termice si care pot dimensiona corect aceste instalatii ecologice.
Energie regenerabila – energia eoliana
In ultimii ani, probabil ca cea mai des folosita energie regenerabila la scara industriala este energia eoliana. Uriase parcuri eoliene au fost construite in Romania, producand cantitati importante de electricitate. Insa aceasta energie regenerabila – energia eoliana – poate fi folosita de asemenea si la scara mica, pentru producerea electricitatii necesare unei gospodarii. Exista turbine eoliene de mici dimensiuni, potrivite pentru o locuinta sau pentru un grup de locuinte. Inainte de instalarea unor turbine eoliene, este insa important ca o o firma autorizata ce se ocupa de energie regenerabila sa masoare intensitatea curentilor de aer din zona unde se doreste instalarea acestora.
Energie regenerabila – energia termica stocata in mediul inconjurator
Un alt tip de energie regenerabila este energia geotermala, stocata in mediul inconjurator, care poate fi folosita pentru incalzirea locuintelor. Pompele de caldura, instalatii ecologice pentru incalzirea locuintelor, care functioneaza pe principiul recuperarii caldurii remanente din panza de apa freatica sau din sol, sunt foarte eficiente si presupun un consum energetic extrem de scazut. Acest tip de energie regenerabila poate fi folosit pentru incalzirea locuintelor, dar si a cladirilor de mai mari dimensiuni.
Contactati-ne pentru mai multe informatii despre energia regenerabila!