Energie regenerabila

Energie regenerabila

energie regenerabila Energie regenerabila este considerata, in practica, energia care provine din surse care fie ca regenereaza de la sine, fie sunt surse inepuizabile. Termenul de energie regenerabila se refera la forme de energie produse prin transferul energiei rezultate din procese naturale regenerabile. Astfel, energia luminii solare, a vanturilor, a apelor curgatoare, a proceselor biologice și a caldurii geotermale pot fi captate de catre oameni utilizand diferite procedee tehnice. Sursele de energie neregenerabila includ energia nucleara precum și energia generata prin arderea combustibililor fosili, așa cum ar fi țițeiul, carbunele și gazele naturale.

Germanii si austriecii construiesc case eco pasive si eco active cu costuri de 0-15% mai mari în comparaţie cu o casa conventionala, in functie de complexitatea si design locuintei. Daca insa comparam aceste costuri cu beneficiile unui consum foarte redus de energie regenerabila (electrica si termica) ulterior, avantajul este net în favoarea casei eco pasactive (pasiva + activa).

La toate acestea ar trebui sa adaugam si alte avantaje vitale, cum ar fi: reducerea substantială a emisiilor de carbon, confortul exceptional dat de aerul permanent proaspat din casa, lipsa dusumelelor si a peretilor reci iarna, lipsa excesului de caldura vara, lipsa prafului generator de alergii, etc.

Energie solara fotovoltaica | Clase de energie


Daca va intereseaza dotarea casei dvs. cu energie regenerabila nu ezitati sa ne contactati.

Back To Top