Fonduri europene

Fonduri europene

Problema

In toata tara mii de familii asteapta ca primariile sa le repartizeze o locuinta, iar solutia ar fi accesarea de fonduri europena.

Autoritatile locale ar trebui sa aiba specialisti sau sa discute cu reprezentantii unor organizatii non-guvernamentale care implementeaza proiecte de incluziune sociala. Astfel, autoritatile ar trebui sa ceara fonduri pentru realizarea unor locuinte sociale, pentru lucrari de asfaltare, ridicari topografice ori de extindere a retelei de iluminat.

In unele orase s-au aprobat proiecte privind amplasarea de case modulare, din containere, destinate familiilor cu probleme financiare si persoanelor evacuate din case nationalizate.

Noilor locuinte ce pot fi proiectate si construite se adauga cele sociale aflate actualmente in patrimoniul primariilor, dar care au ajuns intr-un avansat stadiu de degradare. O expertiza se impune la nivelul fiecarei primarii, pentru a vedea starea lor, iar cele deteriorate ar trebui fie consolidate, fie demolate.

Fonduri europene

Solutia pentru a rezolva o buna parte din problema infrastructurii sociale ar putea veni de la Uniunea Europeana.

Referitor la proiectul privind amplasarea de containere este laudat de unii pentru costurile reduse si timpul scurt in care ar putea fi realizat si criticat de altii pe motiv ca n-ar fi tocmai adecvat.

In viziunea noastra orice varianta de construire rapida este buna, in conditiile in care numarul de cereri depaseste cu mult oferta actuala de locuinte a primariilor.

Back To Top