Fosa septica ecologica – solutie pentru zonele lipsite de canalizare

Fosa septica ecologica – solutie pentru zonele lipsite de canalizare

Instructiuni de montaj fosa septica ecologica

La alegerea amplasamentului fosei septice se vor evita, pe cat posibil:
– versantii cu pante abrupte;
– terenuri care isi pot pierde stabilitatea prin lucrarile de excavatie;
– terenuri cu apa freatica la suprafata, macroporice, tasabile;
– terenuri cu capacitate portanta redusa.

Pasul 1:
Se sapa manual sau se excaveaza mecanizat o groapa cu 30 – 40 cm mai mare decat dimensiunile gabaritice ale bazinului. Adancimea gropii pentru fosa septica ecologica rezulta din diametrul bazinului la care se adauga cota de ingropare a conductei de canalizare la racordul cu fosa si stratul de nisip de 10 – 20 cm de pe fundul gropii. Baza gropii trebuie sa fie perfect plana si destul de rezistenta pentru a suporta sarcina bazinului plin.

fosa septica ecologica

Pasul 2:
Se va aseza bazinul pe fundul gropii folosindu-se franghii/panglici suficient de rezistente pentru a sustine greutatea acestuia si se verifica orizontalitatea amplasarii cu ajutorul unei nivele cu bula de aer.

Pasul 3:
Se umplu cu apa (alternativ sau concomitent) ambele compartimente ale fosei in proportie de 30-40% din volumul acesteia pentru a se asigura o asezare corecta pe fundul gropii. Materialul de umplutura va fi nisip sau pamant (fara pietre, moloz sau alte particule ce pot fi concentratori de tensiune pentru peretii recipientului)!!

Pasul 4:
Se umple spatiul dintre peretii gropii si recipient cu material de uplutura in straturi succesive de circa 40 cm pana la jumatatea recipientului. Fiecare strat trebuie compactat cu atentie (sau inundat cu apa), astfel incat sa umple tot spatiul din jurul bazinului.

fosa septica ecologica

Pasul 5:
Umpleti recipientul cu apa, alternativ sau concomitent, in ambele compartimente. Continuati sa umpleti groapa asa cum a fost prezentat mai sus, fara a depasi 60 cm strat de umplutura deasupra fosei!

montaj-fose3

Nota importanta: Este permis accesul pietonal pe fosa septica ecologica (deasupra fosei) astfel montata, dar NU este admisa circulatia auto sau a oricaror alte vehicule!!

Daca se doreste a crea o zona carosabila, atunci trebuie retinut ca aceasta nu este data de bazin, ci de placa de beton armat turnata deasupra acestuia. Sprijinirea placii de beton armat se va face, fara a afecta bazinul, folosind una dintre metodele specifice (stalpi independenti, pereti din beton, cuva de beton, etc).

fose iasi

Kitul de montaj, dren = 550 lei.
Manopera de montaj fosa septica ecologica (groapa existenta) = 500 lei.
Transport de la Iasi la locatie = 1 Leu/Km.


Pentru comenzi contactati-ne:

Back To Top