Ginkgo Biloba, arborele sanatatii

Ginkgo Biloba, arborele sanatatii

Ginkgo Biloba este o planta cunoscuta pentru antioxidantii ei si pentru proprietatile detoxifiante. Ginkgo Biloba reprezinta o specie de copac de pe planeta noastra, fiind originar din China. Este o planta medicinala destul de controversata asupra careia s-au facut nenumarate teste de-a lungul timpului, care aduce nenumarate beneficii organismului nostru insa, potrivit ultimelor cercetari, poate aduce si unele efecte neplacute, de aceea trebuie folosit cu precautie.

Beneficiile Ginkgo Biloba in prevenirea si tratamentul unor boli

Probleme circulatorii la artere

Aceasta afectiune cauzeaza cheaguri de sange si stoparea circulatiei sangelui spre importante organe ale corpului, cum ar fi inima. Ginkgo Biloba poate ajuta la impiedicarea formarii cheagurilor de sange si la mentinerea unui sistem circulator sanatos.

Ateroscleroza cerebrala

Aceasta afectiune apare cand se intaresc si se blocheaza arterele cerebrale. Ginkgo Biloba ajuta la ameliorarea simptomelor prin inmuierea arterelor si prin deblocarea vaselor de sange.

Edemul cerebral

Edemnul cerebral se formeaza atunci cand intr-un tesut se acumuleaza o cantitate mare de lichid. Ginkgo Biloba ajuta la eliberarea tensiunii fluidale in vasele de sange.

Atrofierea canalului cohlear

Atrofierea canalului cohlear (pierderea auzului) poate duce la surzire progresiva la tinerii si adulti si este de obicei o afectiune mostenita genetic. Ginkgo Biloba ajuta vasele de sange sa revina la normal, pacientul experimentand simptomele tinitusului (tiuit in urechi).

Insuficienta memoriei

Insuficienta memoriei/incapacitatea de a te concentra (AD HD): in unele studii clinice s-a observat ca planta Ginkgo Biloba ajuta la cresterea circulatiei sangelui spre creier, circulatie care este responsabila cu functionalitatea memoriei si a creierului.

Boala Reynard

Aceasta afectiune apare atunci cand mainile si picioarele sunt expuse frigului si nu pot fi reincalzite, lucru care se intampla deoarece nu exista o buna circulatie in vasele de sange spre aceste extremitati. Ginkgo Biloba deblocheaza circulatia sangelui, ajutand mainile si picioarele sa se incalzeasca.

Contraindicatii si efecte adverse

Ginkgo Biloba este un remediu naturist excelent pentru circulație si memorie, insa acesta potențează efectul medicamentelor anticoagulante, cum ar fi aspirina sau heparina, și poate provoca hemoragii puternice. De asemenea, este contraindicat in caz de epilepsie. Nu este recomandat femeilor insarcinate, celor care alapteaza sau persoanelor care iau tratament medicamentos cu anticoagulante.

Ginkgo Biloba poate avea efecte adverse precum disconfort gatro-intestinal, migrene, mancarimi, eruptii cutanate, ameteli, diaree, greata, varsaturi. Preparatele si medicamentele pe baza de Ginko Biloba trebuie consumate numai cu acordul medicului. Sub nicio forma nu trebuie administrat copiilor sau persoanelor varstnice cu diverse probleme de sanatate.

Back To Top