Guvernul a suplimentat cu 500 de milioane de lei Programul Prima casa

Guvernul a suplimentat cu 500 de milioane de lei Programul Prima casa

Programul Prima Casa

Guvernul a suplimentat cu 500 de milioane de lei fondurile pentru Programul Prima casa pentru anul 2016, introducand şi varianta garantarii pentru o noua locuinta, care sa fie mai mare sau mai valoroasa decat prima.

”In cadrul proiectului de act normativ supus aprobarii se propune suplimentarea cu 500 milioane lei a plafonului total al garantiilor care pot fi emise in anul 2016 in cadrul Programului Prima casa.

Nota de fundamentare a proiectului de hotarare de Guvern:
„Necesarul de plafon a fost estimat in functie de datele privind volumul solicitarilor aflate in diverse stadii de aprobare si pre-aprobare, care exced disponibilul ramas neutilizat din sumele alocate”.

Purtatorul de cuvant al Guvernului:
„O alta modificare vizeaza posibilitatea de a se acorda promisiuni de garantare si pentru achizitia unei noi locuinte, tinand cont de faptul ca beneficiarii care au achizitionat sau construit o locuinta prin program pot achizitiona o noua locuinta. Conditia este ca aceasta casa sa fie cu o suprafata utila sau o valoare mai mare in raport cu prima.”

Ultima oara plafonul a fost suplimentat in luna mai 2016, tot cu 500 de milioane de lei. De la lansarea Programului in anul 2009 pana la finele lunii iunie 2016, au fost acordate 193.012 garantii, in valoare totala de 16,44 miliarde lei, pentru finantari in valoare de 32,88 miliarde lei.
Sursa: Mediafax.


Austrocasa International va pune la dispozitie, prin programul Prima casa sau direct, apartamente cu 1, 2 sau 3 camere intr-un bloc nou in construtie, intr-o zona feerica din Pacurari, Iasi.
Crystal Residence Iasi

Completati formularul de mai jos pentru mai multe detalii privind oferta noastra si programul Prima casa:

Back To Top