Guvernul taie subventiile pentru Energie Verde

Guvernul taie subventiile pentru Energie Verde

Guvernul taie…
Guvernul a adoptat în sedinta de azi ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii 220/2008 prin care se stabileste schema de sprijin pentru Energie Verde.

Astfel, începand cu 01.07.2013, se amana acordarea unui numar de certificate verzi pentru fiecare 1 MWh produs de centrale electrice hidro noi cu puteri electrice instalate mai mici sau egale cu 10 MW (un certificat verde) de centrale eoliene (un certificat verde), respectiv de centrale electrice solare (doua certificate verzi).
Recuperarea certificatelor verzi se va face începand cu 31.03.2017 pentru Centralele Hidro si Solare, respectiv începand cu 01.01.2018 pentru Centralele Eoliene.

Proiectul mai prevede limitarea acreditarii centralelor/grupurilor electrice pentru aplicarea sistemului de promovare prin certificate verzi pana la nivelul total anual al capacitatilor instalate în centrale electrice de producere a energiei electrice din surse regenerabile, care este stabilit în Planul National de Actiune în Domeniul Energiei Regenerabile.

Proiectul nu mai cuprinde facilitatile pentru marii consumatori de energie.

Initial, 50% din cantitatea de energie electrica livrata consumatorilor finali cu un consum anual mai mare de 150.000 de MWh trebuia sa fie exceptata de la prevederile Legii 220/2008.

Back To Top