Incă din copilărie…
Incă din copilărie… fiecare din noi românii ne-am creat locuri speciale unde ne simțeam în siguranta și protejati de o lume zgomotoasă și aglomerată. După ani și ani visul de avea o casă a noastră, un spatiu unic, un loc intim, cald și linistit rămâne și persista în noi până vedem acest vis implinit.
In ciuda tendintei actuale de a construi la dimensiuni “mega”, eu mi-aș construi o casuță adevărată, intimă, caldă, linistitî și confortabilă, care să fie și accesibilă ca buget. Ideea este de a construi o casă nu prea mare, relativ ieftină, ușor de întreținut și, desigur, confortabilă; de ce nu, un bungalou?
Iata o variantă ideală, sau cum trebuie sa fie o casă:
– Terenul sa fie intr-o zona linistită, verde, de preferat la țară, nu prea departe de oraș;
– Suprafața construită nu trebuie să fie foarte mare (pentru o familie formata din 4 persoane ajung 100-120 mp);
– Arhitectura: interior intim, cald și prietenos, unde să te simți relaxat și fericit, iar exteriorul să fie atractiv și integrat in peisaj;
– Arhitectura peisagistă: imprejurimile, curtea, grădina vor fi bine integrate în peisajul general, casa fiind orientata spre soare, cu elemente decorative de grădină (pergole, mobilier de grădină, lemn, piatră, etc.).
Cateva elemente care definesc bungaloul propus: dimensiuni, înălțime medie, verandă în fata casei, locuri discrete de depozitare, firide ascunse, dulapuri de haine integrate, podele din lemn natur, mobilier rustic, acoperis cu panta medie sau mică pentru a facilita montarea ulterioara de vegetatie (acoperiș verde) și, desigur, elemente de energie regenerabilă: panouri fotovoltaice, turbine eoliene, etc.
Costurile intretinerii bungaloului sunt drastic reduse printr-o termoizolație eficientă, acoperiș verde si reducerea volumului total, astfel încat locuința este extrem de confortabilă și eficientă din punct de vedere al consumului de energie.
Modele de bungalou: