Indicatii pentru eliminarea umiditatii din casa

Indicatii pentru eliminarea umiditatii din casa

Eliminarea umiditatii din casa

Este indicat ca in casa sa avem o umiditate relativa cuprinsa intre 30%-50%, mai ridicata in tipul iernii si mai scazuta vara.

Eliminarea umiditatii in camere

Aerisirea serveste eliminarii aerului consumat, cald si umed la exterior. In fiecare camera trebuie sa intre aer proaspat, rece si uscat. Este important schimbul de aer care se realizeaza cu o cedare de caldura la exterior. Aceste pierderi se pot limita printr-o aerisire de scurta durata si intensiva, cu ferestrele largi deschise. In timpul iernii se poate astfel improspata aerul printr-o racire minima a camerei.

Eliminarea umiditatii in dormitor

In dormitor omul elimina umiditate in timpul noptii prin respiratie si piele, iar aceasta se raspandeste in aer, mobila, asternuturi, covoare, draperii… Dimineata, dupa trezire, este bine sa se deschida fereastra pentru scurt timp pentru eliminarea umiditatii, cu sistemul de incalzire oprit. Aerul umed se elimina, fiind inlocuit cu aer uscat. Dupa inchiderea ferestrei se incalzeste camera pentru a absorbi mai multa umiditate. Inainte de parasirea dormitorului pentru a merge la munca se recomanda o noua aerisire de scurta durata.

Eliminarea umiditatii in baie si bucatarie

La baie sau bucatarie, trebuie sa inchidem usile pentru ca umiditatea sa nu se raspandeasca in tot apartamentul. Dupa dus sau gatit se vor deschide larg ferestrele, evident cu usile inchise, cel putin la baie, deoarece multe bucatarii moderne nu au usi.

Contactati-ne pentru detalii despre eliminarea umiditatii din casa!

Back To Top