Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

Intrebari frecvente
Intrebari despre tratamentul lemnului
Intrebari privind programul Case in rate
Intrebari privind cartierul Eco Dumbrava

CARE ESTE DURATA DE VIATA A CASELOR DIN LEMN?

Noi construim majoritatea caselor pe structura compozita mixta – otel plus panouri eco pasive din lemn si fibra de celuloza – de aceea casele noastre au o durata de viata de sute de ani si sunt rezistente la foc si cutremur mai mult decat orice alt tip de casa construit vreodata in Romania sau in alta parte.

Una dintre caracteristicile fundamentale ale lemnului este elasticitatea si durabilitatea. Acest lucru combinat cu faptul ca materialul este tratat ecologic contra mucegaiului, microorganismelor si cariilor, si cu faptul ca prinderile structurii se fac cu ajutorul unor cuie speciale cu aderenta eficienta, iar ansamblul este consolidat pentru cutremure cu structura metalica inclusa, în spiritul normelor cele mai exigente, face ca acest tip de case sa aiba o durata de viata mult mai mare decat cele ridicate din materiale traditionale.

Exista si la noi in Maramures si Bucovina, dar mai ales in tari ca Suedia, Germania si Austria, case din lemn care au o varsta de peste 150 de ani, casele noastre depasesc cu mult durata de viata a acestor case. Sistemul inteligent de construire – dupa norme germane si austriece – permite companiei Austrocasa acordarea unei garantii duble la casele ecologice din lemn, de 50 de ani!

LEMNUL FIIND UN MATERIAL USOR COMBUSTIBIL, ACEST TIP DE CASE NU SUNT PERICULOASE LA FOC?

Fara îndoiala, lemnul este un material combustibil, dar nu orice lemn. Au aparut noutati in ceea ce priveste tratamentele de protectie, iar substantele folosite în tratamentele insectofungicide contin componente care actioneaza favorabil si la sporirea rezistentei la foc.

Sistemul pe care îl propunem are structura de rezistenta metalica + lemn uscat care contine foarte putin oxigen (cel care intretine arderea!) si este placat cu diverse materiale de închidere care reduc foarte mult pericolul de inflamare. Spre deosebire de vata minerala, FIBRA DE CELULOZA DIN INTERIORUL STRUCTURII NU ARDE!

In multe tari europene prima de asigurare pentru o casa din lemn este aceiasi cu cea pentru o casa din caramida, iar normele de “Foc” din reglementarile pentru constructii, foarte severe de altfel, nu fac nici un fel de diferentiere între casele din caramida si cele din lemn.

În testul prestigioasei reviste de specialitate germane HAUSBAU – 2003, casele cu structura din lemn cu tratamente standard se încadreaza în aceiasi clasa de rezistenta la foc cu cele din caramida (F 30 B), iar cele la care lemnul este tratat special ajungând la F 60 si chiar la F120! (indicativul 30 … 120 arata timpul în minute pâna când componentele casei se aprind).

CASELE CU STRUCTURA DIN LEMN ECO NU SUNT PERICULOASE IN CAZ DE CUTREMUR?

Ansamblul structural al caselor eco pasive este echilibrat si omogen. Structura acestor case este gandita ca un sistem spatial de cadre elastice, fara concentratii de eforturi. Casele realizate în sistemul constructiv eco pasiv AustroCASA se comporta foarte bine la cutremure de gradul 8+ pe scara Richter. Casele din lemn tip AustroCASA nu sunt realizate artizanal, ci se face un calcul de rezistenta confirmat de verificatori de proiecte autorizati, în concordanta cu EUROCOD5.

EXISTA ACELASI CONFORT TERMIC CA IN CASELE CONSTRUITE DIN MATERIALE TRADITIONALE?

Solutia standard de realizare a peretilor exteriori (lemn 150 mm, OSB 12 mm, fibra de celuloza 150 mm si fatada din polistiren dens de 80 mm), din punct de vedere al rezistentei termice este similara cu un perete de caramida de 1,80 m grosime, tencuit pe ambele fete !

Un punct important al analizei îl reprezinta consumul maxim anual de energie raportat la fiecare mp de suprafata locuita si corelat cu noile “Reglementari de economisire si limitare a emisiunilor de C02 – WSVO 2000″. Consumul maxim anual admis pentru casele noi este de 86 K w/mp , indiferent de solutiile constructive adoptate.

Rezultatul testului: la casele din caramida, consumul mediu este de 70 Kw/mp.an iar la casele cu structura din lemn este de 54 Kw/mp.an. Aceste case din caramida sunt facute dupa normative germane si au peretii de grosime 45-50 cm din blocuri ceramice cu goluri plus straturi intercalate de vata minerala de 100-140 mm grosime!

ACESTE CONSTRUCTII NU AU UN ASPECT RUSTIC, ARATAND CA NISTE CASE DE VACANTA?

Casele modulare cu structura din lemn au aspectul exterior si interior absolut identic cu cel al caselor executate din zidarie. Într-un cartier de vile, chiar pentru un specialist, este greu de depistat care sunt casele din caramida si care cu structura din lemn !

Finisajele interioare au zugraveli lavabile sau tapet, mocheta sau parchet, gresie, faianta, învelitorile sunt tigle din otel, tabla pe astereala, etc. Peretii fiind foarte drepti si plani, la fel tavanele, nu sunt necesare remedieri la tencuiala iar lucrarile de finisaj pot fi executate usor chiar de clienti în regie proprie.


CUM POT STI DACA LOCUINTA VA FI CONSTRUITA LA STANDARDUL DE CALITATE IMPUS DE CONTRACT?

Toate elementele privind construirea vor fi analizate si discutate cu dvs. inainte de incheierea contractului. Prin dirigintele de santier care va va reprezenta pe santier, veti cunoaste specificatiile exacte pentru structura, finisaje si toate detaliile despre casa dvs.

FOLOSITI MATERIALE SI SOLUTII TEHNICE DE CALITATE CHIAR SI LA CASELE IEFTINE (EEE)?

Folosim doar materiale de calitate si solutii tehnice moderne, cu certificate de calitate/garantie, avand nume de marca.

MODELELE PROPUSE POT FI MODIFICATE SI ADAPTATE?

Casa poate fi personalizata, iar specificatiile standard, celel constructiv si de finisaje, pot fi modificate dupa dorinta dvs., cu conditia sa nu afecteze structura de rezistenta.

PRETURILE DIN CONTRACT SE PASTREAZA INDIFERENT DE CONJUNCTURI?

Daca nu se solicita modificari la proiect, preturile si valorile prezentate si discutate sunt respectate in totalitate. Firma se ocupa de aprovizionarea cu materiale, de montaj, transport, manipulare, organizare santier. Dvs. doar urmariti desfasurarea lucrarii prin reprezentantul dvs in santier, adica Inspectorul de santier.

Clic aici pentru INTREBARI SI RASPUNSURI PRIVIND PROGRAMUL “CASE IN RATE”!

Back To Top