Intretinerea foselor septice ecologice

Intretinerea foselor septice ecologice

nu aruncati carpe in canalizareNu aruncati in mod excesiv uleiuri de gatit si grasimi vegetale si animale in sistemul de canalizare! Acest fapt poate duce la umplerea partii superioare a fosei septice si poate cauza infundarea tevilor cu sistem inchis. Uleiurile si grasimea sunt adesea greu de descompus si pot cauza probleme cu mirosurile neplacute si dificultati cu golirea periodica a fosei.

Aruncarea in WC a produselor de igiena care nu sunt biodegradabile, cum ar fi prosoape de unica folosinta sau betisoare de urechi, ziare, pampers pentru copii, etc., va duce la umplerea si infundarea rapida a fosei septice ecologice. Aceste materiale nu ar trebui aruncate in sistemul de canalizare, ci la un cos special. Este un gest normal de civilizatie, dar va reamintim acest lucru; e bine sa stie copiii si toti utilizatorii.

Anumite produse chimice pot afecta procesul de biodegradare din interiorul fosei septice ecologice. In aceasta categorie intra mai ales: pesticide, erbicide, substante cu o concentratie inalta de inalbitor sau soda caustica, dezinfectanti in exces, dar si alte substante anorganice cum ar fi: vopsele, solventi.

Evitati plantarea copacilor sau tufelor deasupra campului de drenaj, intrucat pot cauza distrugerea sau infundarea tubulaturii.

Un sistem de canalizare bazat pe o fosa septica ecologica cu un rezervor din fibra de sticla sau plastic, ar trebui sa aiba o viata de aprox. 50 de ani atunci cand este corect dimensionat si este instalat corespunzator.

Contactati-ne pentru montaj profesionist sau pentru informatii si comenzi:

Back To Top