Investeste in imobiliare prin multifinantare

Investeste in imobiliare prin multifinantare

Investitii imobiliare online

Projet France Dvillegly multifinantare imobiliare Acum poti sa investesti in imobiliare prin multifinantare, adica sa te inscrii online pe situri de multifinantare si sa faci profit investind in proiecte verificate si credibile.

Platforma MULTIFINANTARE.ro este prima platforma de finantare comunitara (crowdfunding) din Romania, creata cu scopul de-a pune in legatura, prin intermediul internetului, proiectele, cu capitalul detinut de grupuri de oameni interesati de un anumit proiect.

Daca esti interesat de fonduri pentru construirea unei case eco independente energetic sau de investitii in imobiliare citeste articolul in continuare.

Unul dintre cele mai importante trenduri din lumea internetului in ultimii doi ani a fost reprezentat de procesul de crowdfunding. In romana, acest lucru se poate traduce ca strangere de fonduri cu ajutorul utilizatorilor, care doneaza o suma pentru ca ei cred in proiect si vor sa il vada realizat. In Romania, procesul de crowdfunding este doar la inceput si nu au aparut foarte multe site-uri de acest tip.

Istoria multifinantarii (crowdfunding-ului) incepe departe de timpurile internetului, in secolul al XVII-lea, cand abonamentele cititorilor finantau cartile viitoare. De asemenea, in momentul construirii Statuii Libertatii, oficialitatile au ramas fara bani pentru piedestal. Joseph Pulitzer a organizat o cheta prin intermediul ziarului sau, „New York World“. El a reusit sa stranga 100.000 de dolari in doar sase luni de la 125.000 de persoane. In timpurile noastre, primul site de crowdfunding a fost ArtistShare, dedicat muzicii. Cele mai cunoscute site-uri inmomentul de fata sunt IndieGoGo, Kickstarter sau GoFundMe, deschise din 2008 pana in 2010. De asemenea, o estimare arata ca la sfarsitul lui 2012 ar fi existat 530 de astfel de platforme.

Multifinantare sau Crowdfunding de Romania

In Romania, startul crowdfunding-ului s-a dat mai tarziu, dar avem deja trei platforme, dintre care unele si-au aratat deja rezultatele. Multifinantare.ro, mindfruit.ro si crestemidei.ro sunt rezultatul aplicarii unei idei din strainatate pe publicul roman.

Pana acum, cativa oameni cu idei au putut sa isi finanteze proiectele pentru care nu aveau bani la inceput. De asemenea, astfel de platforme sunt folositoare si pentru ca publicul este foarte implicat si exista un feedback asupra produsului inca de dinainte de a-l lansa. Astfel, oamenii cu idei pot sa-si modeleze ideile in functie de cerintele celor care ii finanteaza.

La nivel mondial, au existat proiecte care au primit milioane de dolari din crowdfunding. Poate exemplul de succes este Pebble, o firma care dorea sa construiasca un ceas inteligent, care sa se conecteze la iPhone sau Android. Proiectul a fost finantat in proportie de 10.266%, adunand peste 10 milioane de dolari. Ouya, o consola de jocuri construita pe Android, a strans 9 milioane de dolari. De asemenea, locuitorii din statul Illinois au reusit sa stranga 175.000 de dolari pentru a salva un teatru istoric din zona. Un muzeu dedicat lui Nikola Tesla a fost finantat cu 1,3 milioane de dolari, dupa un proiect numit „Let’s Build a Goddamn Tesla Museum“ (Haideti sa construim un nenorocit de muzeu al lui Tesla!).

Cum functioneaza crowdfunding-ul?

Platformele de crowdfunding sunt o necunoscuta inca in Romania, dar sistemul lor de functionare este unul foarte simplu. Oricine are proiecte creative se poate inscrie pe un asemenea site. De obicei, Kickstarter, cea mai mare platforma din lume, este una pe care au avut succes proiectele din tehnologie, iar IndieGoGo este mai indreptata si spre proiecte artistice. Dar majoritatea au sectiuni pentru orice proiect, de la arta, la presa sau tehnologie.

Initiatorul proiectului construieste strategia si se gandeste si la metode de promovare sau recompense pentru cei care ofera bani. Astfel, un proiect are un timp de „incubatie“ de maximum 90 de zile in care poate strange fonduri si o tinta de buget pe care o doreste atinsa. Fiecare platforma functioneaza diferit. De exemplu, crestemidei.ro sau Kickstarter utilizeaza metoda totul sau nimic. Aceasta inseamna ca daca la finalul celor 90 de zile nu ne-am atins tinta de buget, banii se intorc la finantatori. Pe IndieGoGo, exista si o modalitate flexibila de finantare, cu un comision de 9% pentru platforma. Astfel, daca la finalul campaniei am primit bani, dar nu ne-am atins obiectivul, putem sa-i folosim, dar doar dupa ce oferim 9% catre IndieGoGo.

Recompensele pentru finantatori sunt de multe ori simbolice. De exemplu, un proiect lansat de curand pe IndieGoGo, al romanului Dragos Roua, pentru cartea sa „Being a Digital Nomad“ (n.r. – sa fii un nomad digital), doreste sa stranga 9.000 de dolari si ofera beneficii finantatorilor. Cei care ofera 5 dolari primesc o copie digitala a cartii, cei care dau 15 dolari primesc o carte obisnuita, pentru 50 de dolari vom primi trei carti, iar pentru 1.000 de dolari numele nostru va fi mentionat pe ultima coperta, pe toate editiile cartii. Daca un proiect si-a atins sau si-a depasit obiectivul, atunci va incepe sa lucreze cu acei bani pentru dezvoltarea lui si va oferi informatii permanent catre sustinatori. Avantajul acestui sistem este ca viitorii utilizatori sunt aproape rezervati, pentru ca ei vor urmari proiectul indeaproape.

Greselile celor care se vor finantati

Desi sistemul pare simplu, foarte multe proiecte sfarsesc prin a avea doar cateva sute de dolari finantare. Andrea Lo, seful de Piggybackr, o platforma de crowdfunding, a declarat pentru „Forbes“ ca una dintre cele mai mari greseli a celor care lanseaza proiecte este reprezentata de asteptarile prea mari. „Unii au asteptari foarte mari si teluri prea inalte. Realitatea este ca majoritatea proiectelor aduna doar cateva mii de dolari. E mai bine sa atingi un scop mai mic si sa-l depasesti“, spune Lo.

De asemenea, o mare problema este supralicitarea multifinantarii ca o metoda de succes absolut. „E un mecanism foarte puternic pentru marketing si pentru finantarea unor cauze sociale, dar multi antreprenori supraestimeaza puterea sa. Cea mai mare greseala pe care o fac antreprenorii este sa nu investeasca intr-o asemenea campanie. Daca nu promovezi campania, ea nu va avea succes doar prin caracteristicile ei“, sustine si americanul David Boyce de la platforma Fundly.

Back To Top