Învierea este testul final pentru creștinism

Învierea este testul final pentru creștinism

In ce privește Învierea lui Hristos sunt in acord cu producătorul filmului „Risen“ (Misterul Învierii).

Risen este un film american regizat de Kevin Reynolds, al cărui scenariul este scris de Reynolds și Paul Aiello. Filmul îi are ca actori pe: Joseph Fiennes, Tom Felton, Peter Firth și Cliff Curtis. Columbia Pictures a lansat filmul în Statele Unite pe 19 februarie 2016.

Am văzut filmul recent și apreciez faptul ca încearcă să respecte adevărul istoric și, personal, cred că reușește foarte bine, ceea ce alte filme cu același subiect reușesc mai puțin!

Dacă nu este adevărat că Hristos a înviat, atunci nimic nu e, așa cum în 1.Corinteni 15:14 apostolul Pavel a scris: „Și dacă Hristos nu a fost înviat, atunci… și credința voastră este zadarnică”.

Tensiunea din spatele filmului reprezintă ancheta oficială efectuată de tribunul roman – Clavius ​​Aquilla Valerius Nigerse – ales special pentru a investiga dispariția trupului lui Iisus din mormânt. Tribunul roman privește evenimentul istoric din perspectiva unui sceptic. El este însărcinat să se asigure că Iisus nazarineanul este mort, trupul Său fiind îngropat în siguranță. Marele preot iudeu Caiafa face presiune asupra guvernatorului roman al Iudeii, Pontius Pilat, spunându-i despre un complot făcut de urmașii lui Iisus pentru a răpi trupul și a susține că Iisus a înviat din morți. Un astfel de scenariu ar arunca Ierusalimul într-o neliniște și ar fi pus pe Pilat în primejdie extremă în relația cu superiorii săi de la Roma.

Așa cum a fost îndrumat, Clavius ​​a fost la Răstignire, unde a ordonat străpungerea inimii lui Iisus. El a fost, de asemenea, la mormântul lui Iosif din Arimatea unde a fost așezat corpul lui Iisus, obligându-i pe soldați să mute piatra grea așezată deasupra intrării în mormânt. Tot el a sigilat personal mormântul cu frânghie și ceară, a aplicat sigiliul roman și a ordonat să fie asigurată paza mormântului.

Vestea dispariției trupului ajunge la Pilat, iar acesta îi spune lui Clavius: „Fără un cadavru, avem un potențial Mesia!”.

Clavius ​​este obligat să investigheze orice legătură posibilă a lui Iisus cu ucenicii – să găsească gărzile lipsă, să aresteze și să interogheze pe cei ce ar fi avut legături strânse cu nazarineanul și să descopere orice alt mormânt, pentru a afla dacă urmașii ar fi încercat să-i reînhumeze corpul în altă parte. Concluziile sale sunt evidente in favoarea adevărului istoric. Combinația dintre un mesaj creștin solid, accesibilitatea pentru creștini și sceptici deopotrivă, face ca filmul să deschidă un dialog despre acuratețea istorică a Învierii și natura credinței și cea a scepticismului. Filmul spune în mod clar povestea Învierii și puterea acesteia dar, în același timp, respectă sensibilitățile celor necredincioși.

Două mii de ani după ce Hristos a trăit, a murit și a înviat, scepticii continuă să se îndoiască de posibila Înviere. Unul dintre ei, Josh McDowell, care la început a respins creștinismul atacând Învierea, cu cât a găsit mai multe dovezi istorice, cu atât mai mult a trebuit să admită că Învierea este adevărată și că Hristos este ceea ce El pretindea a fi – Mântuitorul întregii omeniri. McDowell a devenit unul dintre apologeții creștini principali ai secolului trecut.

Multi alți sceptici au pățit-o la fel, doar ignoranții rămân sceptici in continuare când e vorba de aflarea adevărului istoric! Recomand vizionarea filmului atât celor credincioși, cat și celor sceptici sau indeciși în ce privește viața, moartea și învierea Mântuitorului.

Back To Top