Izolarea pardoselii din mansarda

Izolarea pardoselii din mansarda

Mansarda este un spatiu sensibil la temperatura exterioara si necesita un proces de izolare atât la exterior, cât si la interior, pentru a elimina pierderile de caldura (izolare termica) sau infiltrarea apei (hidroizolatie).

Izolarea mansardei presupune, pe langa protectia peretilor si izolarea pardoselii, pentru a ne asigura confortul termic, mai ales daca vrem sa transformam mansarda într-un spatiu locuibil.

Noi sustinem ca izolarea pardoselii mansardei trebuie facuta cu extrem de mare atentie, urmarind anumite etape.

Pasi

Iata care sunt pasii care trebuie sa îi urmezi în izolarea pardoselii mansardei:
1. Daca planseul este clasic, trebuie sa construiesti o structura de lemn pe planseul din beton.
2. Urmatorul pas este aranjarea instalatiilor, conform planului. Dupa ce ai terminat cu acest pas, monteaza fibra de celuloza între planseu si structura de lemn.
3. Dupa ce termini cu asezarea fibrei de celuloza, fixeaza dulapri de 4-5 cm grosime pe structura din lemn, iar peste aceste scânduri monteaza placi de OSB (placile de OSB sunt alcatuite din aschii lemnoase lungi si subtiri a caror orientare încrucisata beneficiaza de un grad ridicat de rezistenta).
4. În acest moment izolatia pardoselii este realizata corespunzator, iar tu te poti apuca de montarea parchetului. Poti alege parchetul din lemn masiv, parchetul laminat sau cel stratificat.

De ce am ales fibra de celuloza pentru izolatie?

Fibra de celuloza este un material izolator cu proprietati extraordinare, avand o structura mult mai densa comparativ cu alte materiale, aceasta determinand beneficii precum:
 Fibra de celuloza nu retine apa si împiedica formarea condensului deoarece vaporii de apa pot trece prin materialul izolator, racindu-se fara a avea loc condensul.
 Nu întretine arderea si nu favorizeaza formarea diferitelor microorganisme.
 Are un pret accesibil.
 Prezinta proprietati foarte bune de absorbtie acustica, prin urmare, este un foarte bun izolator fonic.
 Are o durata mare de viata deoarece nu este atacata de insecte sau rozatoare si nici nu putrezeste,

Concluzie

Prin urmare, izolarea cu fibra de celuloza reprezinta o investitie buna pe termen lung.

Back To Top