Lansare de carte la Iasi – Credinta Crestina. Intrebari si raspunsuri

Credința creștină

Lansare de carte la Iasi – Credinta Crestina. Intrebari si raspunsuri

Iasi, 7 decembrie, ora 17, Libraria Tafrali, Universitatea Iasi – Lansarea cartii „Credinta Crestina. Intrebari si raspunsuri”, autor Dr Danut Jemna.

Va invitam la lansare. Libraria se afla sub scările de la intrarea centrala a corpului A al Universitatii. Va asteptam.

Redau mai jos prezentarea facuta de Dr. Danut Manastireanu:

Danut Jemna este un om neobisnuit în lumea evanghelică. Desi, ca professor universitar, este specialist în statistică, spatiul patristic a fost pentru el o preocupare constantă, încă de la începuturile vietii lui de credintă. Interactiunea cu Părintii Bisericii i-a îngăduit să realizeze o sinteză rareori prezentă în spatiul confesional evanghelic: aceea între patosul specific comunitătilor religioase mai tinere si traditia perenă a Bisericii. Credinta Crestină – Întrebări si răspunsuri este un soi de catehism contemporan. Interogatiile sunt cele ale omului (post)modern, dar răspunsurile oferite de autor reflectă profunzimea revelatiei lui Dumnezeu, în creatie, în scripturi, si, în mod suprem, în persoana lui Isus Cristos. Acestea din urmă însă nu reflectă sensibilitătile paradigmei contemporane, ci mai degrabă întelepciunea „credintei dată sfintilor odată pentru totdeauna” si prezenta activă a Duhului în istoria Bisericii. Această lucrare se adresează mai ales celor tineri, fie acestia credinciosi, ori nu, aflati ca pelerini în căutarea Adevărului celui de dincolo de timp.

Prof. univ. dr. Danut Jemna este specialist in statistica, disciplina pe are o preda la Universitatea din Iasi, detinand si un doctorat in patristica, obtinut la Universitatea din Cluj, cu o teza legata de conceptul de incoruptibilitate la Sf. Irineu.
Lansare de carte la Iasi - Credinta Crestina. Intrebari si raspunsuri

Back To Top