Legenda zimbrului

Legenda zimbrului

ZIMBRUL este un veritabil exemplar de animal provenind din vremuri foarte vechi. Filosofii Aristotel și Strabon vorbeau despre caracterul neobișnuit al zimbrului, dimensiunile neobișnuite și aspectul său maiestuos. Cei mai mulți zimbrii au fost concentrați în Munții Carpați ai României. Au dispărut pe la începutul secolului al XVIII-lea.

Timp de 168 de ani, in Romania nu au mai existat zimbri. Ultimul zimbru din Moldova a fost ucis in 1762, iar din Transilvania in 1970. Se părea ca acest animal monument al naturii fusese sortit pieirii. In 1951 a fost reintrodus in salbaticie in Polonia, Belarus, Lituania, Ucraina, Rusia si Kargastan. In 1958 au fost adusi in Romania zimbri din Polonia, in rezervatia de la Hateg-Slivut, reintregindu-se fondul faunistic.

Legenda spune că – eroul care a urmat misteriosul ZIMBRU a fost îndrumat spre locuri necunoscute… Aceasta pare a fi descrierea națiunii române foarte vechi și misterioase! Plecăm mereu spre locuri necunoscute!

Misterioase sunt și căile politicienilor noștri care au alungat din țara milioane de români în ultimii ani! Din păcate, prea mulți tineri bine educați au plecat în țări necunoscute (pentru ei). Dorința mea este să ajut cumva la oprirea migrării tinerilor noștri Zimbrii către țări străine și sa vedem într-o zi întoarcerea lor în România! Lucrez la asta împreună cu un bun amic din București dar ce putem face noi este foarte foarte puțin! Oare când se vor trezi politicienii noștri care pot face mult mai mult dar deocamdată nu vor?!

Back To Top