Materiale izolante ecologice – Fibra de celuloza

Materiale izolante ecologice – Fibra de celuloza

Fibra de celuloza – un material izolant ignigug si ecologic

izolare-fibra-celulozaFibra de celuloza, utilizata în panourile izolatoare pentru constructia de case. Aceasta provine din hartie reciclata care a fost tocata si amestecata cu acid boric, pentru a o ignifuga, si cu solutie antiseptica pentru a combate insectele, moliile si rozatoarele.

Metoda reprezinta o solutie moderna, foarte eficienta si performanta de izolatie termica si fonica, realizata prin injectarea fibrei de celuloza, sub presiune, în spatiul care se doreste izolat.

Avantajele majore ale fibrei de celuloza sunt:
– este 100% reciclabila si provine din materiale reciclate;
– productia sa consuma de 10 ori mai putina energie decat izolatia din fibra de sticla;
– nu reactioneaza cu otelul, cuprul si aluminiul, deci nu le corodeaza;
– este si un foarte eficient izolator fonic;
– nu permite aparitia mucegaiului sau a fungilor.

În plus, fibra de celuloza patrunde în spatii sau zone înguste din jurul instalatiilor din pereti, cum ar fi tevi si conductori electrici, nelasand goluri de aer libere care ar putea reduce eficienta izolatiei. Celuloza ajuta la distributia uniforma a umezelii prin cavitatile din pereti, prevenind acumularea ei într-o zona si accelerand evaporarea.

Si acest tip de izolatie a patruns deja în ofertele firmelor de constructii din Romania, la costuri relativ reduse (ca termen de referinta, între 10 si 15 €/mp, TVA inclus).

Back To Top