Materiale izolante ecologice – Spuma din materiale organice

Materiale izolante ecologice – Spuma din materiale organice

Materiale izolante – Spuma din materiale organice, cum ar fi soia

Spuma din materiale organiceSpuma organica ecologica este cunoscuta demult pe plan industrial si are aspect similar cu spuma poliuretanica expandata, fiind însa fabricata din ingrediente organice (ulei de soia, plastic de tip PET reciclat etc.).

De fapt, principalul element care o deosebeste de spuma poliuretanica traditionala este faptul ca unul din componentele principale ale produsului (poliolii) provine din diverse plante – uleiul de ricin, uleiul de soia – sau PET-uri reciclate. Acesta reprezinta 20 % din compozitia materialului astazi si se asteapta o crestere în viitor.

Modul de aplicare si principiile de functionare sunt, din nou, similare cu ale spumei poliuretanice: se injecteaza în cavitatile din pereti, unde îsi mareste volumul de pana la 100 de ori, dupa care excesul este taiat cu un cutter.

Beneficiile spumei organice:
– materialul contine numai ingrediente naturale;
– se expandeaza mult, astfel încat poate sigila spatiile închise;
– este usor si deloc dificil de aplicat;
– este si un bun izolator fonic;
– rezista la mucegai, umezeala si fungi.

Ca izolator termic, spuma organica se comporta în aceiasi parametri ca si materialele clasice, dar – spre deosebire de acestea – îsi mentine coeficientul de izolare termica în timp. Evident, nu contine si, deci, nu degaja substante toxice si, deoarece previne mucegaiul si praful, este recomandata pentru locuintele persoanelor suferind de astm.
Sursa: Financiarul.ro

Back To Top