Micul dejun sănătos, cu 3 doar ingrediente

mic dejun sănătos

Micul dejun sănătos, cu 3 doar ingrediente

Un doctor de la Harvard împărtășește despre micul său dejun, cu 3 ingrediente, pe care îl servește la serviciu în fiecare dimineață. Medicul Monique Tello a spus că „îmi vine să plâng când văd micul dejun tipic american!”.

„Un castron de cereale, o bucată de pâine prăjită sau o brioșă nu sunt altceva decât un desert slab. Gândiți-vă la asta – cele mai multe brioșe de afine nu sunt mult diferite de prăjiturile pline de zahăr aflate la tot pasul, iar clătitele nu sunt decât aluat prăjit cu zahăr lichid turnat deasupra. Măncând astfel poate fi bine dacă o faci din când în când, dar dacă faci asta des, sunt sigură că aceste alimente vă vor imbolnăvi într-un fel sau altul”, a spus Tello, într-un recent post pe blogul de la Harvard Health.

Multe alimente pentru un mic dejun american (cum ar fi cerealele, vafe sau produse de patiserie) sunt alcătuite în principal din carbohidrați rafinați – un tip de carbohidrați nesănătoși, care se transformă rapid în zahăr în corpul nostru. În schimb, ne lipsesc două ingrediente nutritive foarte importante: proteinele ​​și fibrele. Astfel, micul nostru dejun poate deveni un dezastru nutrițional.

Soluția este o masă bogată în proteine ​​care alimentează mușchii și are o cantitate mare de fibre, care ne dau putere și sănătate.

Iată ce mănâncă doctorul: o combinație de fructe de pădure, iaurt în stil islandez (cu un procent ridicat de proteine) și un amestec de nuci, semințe și ovăz.
Mic dejun sanatos

„Sunt o mama care lucrează, iau trenul la serviciu, am nevoie de ceva rapid, ușor și transportabil, plus că micul dejun trebuie sa fie prietenos cu bugetul și trebuie să mă tina de câteva ore”, a spus Tello.

Deci micul dejun se bazează pe 3 ingrediente simple:

1. Fructe de pădure: Tello cumpără un amestec de zmeură înghețată, afine și căpșuni în vrac, deoarece „fructele sunt înghețate la vârf de prospețime, astfel încât conținutul de calitate și vitamine poate fi mai bun decât ceea ce este în culoarul de produse”. Plus, a spus ea, fructele congelate sunt mai ieftine decât proaspete și durează mai mult. Boabele sunt, de asemenea, bogate în fibre și conțin vitamine cheie precum A, C și K. Tello umple un recipient din plastic cu fructele congelate și fie îl lasă să se dezghețe peste noapte, fie îl lipsește într-un cuptor cu microunde.

2. Nuci, semințe și/sau cereale integrale: Tello recomandă utilizarea ingredientelor pe care le preferați aici, dar merge cu nuci nesăruite, semințe de pepita prăjită și ovaz întreg, toate având fibre bogate și proteine.

3. Iaurt: Tello mănâncă simplu Siggi, un brand de iaurt bogat în proteine, cu conținut scăzut de zahăr din Islanda. Alte tipuri de iaurt simplu din Grecia au un profil nutrițional similar.

Pentru a prepara hrana, se toarnă nucile și semințele peste fructele de pădure și se amestecă cu iaurtul.

Dacă nu sunteți un fan al iaurtului și a fructelor de pădure, profilul nutrițional al micului dejun poate fi reprodus în zeci de alte forme. Atâta timp cât masa ta conține boabe integrale (nu rafinate), surse de proteine, fibre și unele grăsimi sănătoase, este bine.
Sursa: BusinessInsider.com

Back To Top