In mijlocul muntilor casele de lemn sunt fruntea

In mijlocul muntilor casele de lemn sunt fruntea

casele de_lemnAu trecut cateva luni bune de cand am avut plcerea sa petrec doua-trei zile intr-un mic colt de Rai din mijlocul muntilor. O liniste absolut mirifica ne-a intretinut pe tot parcursul micului nostru sejur. Totul inconjurat de lemn, natura in toata splendoarea ei fara a fi atinsa de mana oamenilor. Am fost cazati in niste superbe case de lemn, cabane mai exact. M-a uimit caldura pe care o degajau casele din lemn, desi micute si cu gresie pe jos. Chiar daca am fost intr-o perioada mai racoroasa nu am simtit frigul in interiorul acestor case din lemn.

Am observat cu o reala placere ca majoritatea caselor satenilor erau construite din lemn si mult mai uimitor a fost sa-mi dau seama ca, casele din lemn erau facute de mana lor. Lemnul in acea zona constituie sursa principala de venit a oamenilor dar si materia prima pentru constructia caselor. Casele de lemn, pe langa faptul ca au un aspect exterior nemaipomenit, au o caldura interioara uimitoare. Desi multi ar spune ca aceste case din lemn sunt mai periculoase pentru ca sunt predispuse mult mai mult la incendii sau la fel si fel de dezastre eu as tinde sa ii contrazic.

Nu poti face nici macar o simpla comparatie intre casele de lemn si casele facute din beton sau mai stiu eu ce alt material de constructii. Caldura pe care o degaja aceste simple case din lemn o poate degaja doar un camin adevarat.

Lasand insa la o parte partea tehnica a materiei prime din care sunt construite sau nu casele, aceste case din lemn au mai multe plusuri decat ar avea casele standard. In primul rand sunt mult mai sanatoase pentru noi, oamenii, decat casele standard prin simplul fapt ca ele nu degaja nici un fel de substanta nociva sanatatii noastre. Poate ca noi ar trebui sa ne mai gandim si la acest lucru nu numai la standardele cu care am fost obisnuiti.

Nu vreau sa fac o dezbatere pe aceasta tema spun numai ca aceste case din lemn au avut un efect foarte mare asupra mea mie placandu-mi dintotdeauna casele cu aspect mai rustic. O casa din lemn este in primul rand eco iar eco, pentru mine cel putin, inseamna o mai buna calitate a nivelului de trai.


 

Back To Top