Mitul materialelor de constructii ieftine

Mitul materialelor de constructii ieftine

Constructii ieftine – Multi vizitatori ai sitului intreaba daca este mai convenabil sa construiesti o casa din BCA sau din caramida, ori din lemn sau caramida?

Pentru BCA, raspunsul pare evident: BCA-ul este mult mai ieftin decat caramida, dar lucrurile nu stau chiar asa. BCA-ul este un material neportant. In concluzie, structura de rezistenta a casei nu va mai fi zidaria portanta ci o structura in cadre, in care blocurile de BCA nu fac altceva decat sa “umple” cadrele. In aceste conditii, centurile de 25 de cm devin grinzi de 35-40 cm, samburii din beton armat, tot de 25×25 cm devin stalpi de 35×35 sau chiar de 40×40 cm, iar, ceea ce este mai important, gradul de armare creste de la 80-90 kg otel/mc la 110-130 kg/mc. Daca cineva are curiozitatea sa faca un calcul simplu, am descoperi ca in final, nu iese nici o afacere din inlocuirea caramizilor cu BCA.

Lemnul este intr-adevar mai ieftin dar nu cu mult fata de caramida, dar daca vom folosi lemn de calitate, tratat si ignifugat, vom constata ca nu este cu mult mai ieftin decat alte materiale de constructie.

Astfel, cel putin unul dintre miturile caselor ieftine este spulberat

Back To Top