Motivele pentru care Bitcoin este cel mai bun pariu împotriva recesiunii

Motivele pentru care Bitcoin este cel mai bun pariu împotriva recesiunii

În urmă cu câteva zile, pe 12 mai 2020, Bitcoin și-a redus recompensa minerilor cu 50% în ceea ce este denumit și sărbătorit drept „înjumătățire bitcoin (bitcoin halving)”, reducând astfel cantitatea de bitcoin eliberată pe piață la jumătate, de la 12,5 pe bloc la 6,125 pe bloc.

Acest eveniment a servit, de asemenea, la reducerea ratei inflației anuale bitcoin la doar 1,8%, cu mult sub rata medie a inflației globale pentru valutele traditionale și pentru aur.

Întrebarea pe care toată lumea pare să o pună chiar acum este – ce mai rămâne pentru bitcoin după înjumătățire?

Este bitcoin o acoperire împotriva iminentei recesiuni economice cauzată de politicile monetare nesăbuite ale băncilor centrale și ale guvernelor din întreaga lume?

În acest articol vrem să credem asta, și din motive întemeiate.

Iată 3 motive pentru care Bitcoin este cea mai bună optiune pentru recesiune

1. Bitcoin este un activ mai rezistent

În ceea ce este descris drept „joia neagra” în cadrul comunității cripto, prețul bitcoinului a decazut cu peste 40%, împreună cu piața bursieră, deoarece povestea numita Coronavirus își pune amprenta asupra economiei.

Pentru a conține răspândirea virusului, guvernele din întreaga lume au răspuns prin implementarea blocajelor totale. Frica și panica au luat piețele globale și au trimis prețuri în scădere cu marjele văzute niciodată de ani de zile, stricând toate activitățile economice importante din întreaga lume.

În încercarea de a reînvia economiile pe moarte, guvernele și băncile centrale au început o tipărire nesfârșită de bani pentru a sprijini oamenii și întreprinderile în ceea ce numesc programe de „relaxare cantitativă”.

Fără nicio formă de sprijin guvernamental, prețul bitcoin a crescut cu peste 150% la peste 9.000 USD de la 3.600 USD minim la 12 martie 2020; în timp ce piața bursieră, chiar și cu ajutorul a trilioane de dolari, nu se poate lăuda cu un succes de recuperare similar.

Dincolo de asta, bitcoin este mai rezistent în fața unei crize financiare decât sistemul monetar tradițional controlat de băncile centrale – mulțumita mecanismului său de „întărire cantitativă” împotriva programelor de relaxare cantitativă a băncilor centrale.

2. Bitcoin te protejează împotriva inflației

Datorită imprimării nesfârșite de bani a guvernelor și a băncilor centrale din întreaga lume, nu e nevoie să fii profesor de economie pentru a ști că aceasta va alimenta (hiper) inflația pe termen mediu-lung.

Oferta maximă de Bitcoin este fixată la 21 de milioane, nimic mai mult și nimic mai puțin. La fel ca aurul, care este la fel de scăzut, deși nu are nicio ofertă maximă cunoscută, bitcoin oferă protecția investitorilor împotriva presiunilor inflaționiste cauzate de politicile monetare nesăbuite ale băncilor centrale.

3. Fundamentele Bitcoin continuă să fie mai puternice

Există o creștere a numărului de persoane care învață despre și investesc în bitcoin; rata hash de minare (hashrate, sau viteza cu care un calcul finalizează o operație în codul bitcoin) in rețea a fost în constantă creștere, chiar în ciuda reducerii recompensei (la jumătate) a minerilor, care a avut loc pe 12 mai 2020. Cu cât este mai mare puterea de calcul în rețea, cu atât este mai mare securitatea și rezistența sa globală la atac.

Elementele de bază ale bitcoin sunt din ce în ce mai puternice. Pe măsură ce incertitudinile politice și economice stârnesc lumea și oamenii caută vehicule de investiții în siguranță pentru a-și proteja și păstra averea, investitorii instituționali și guvernele continuă să-și crească investițiile în tehnologii blockchain și cryptocurrency, cererea de bitcoin crește chiar și în fața ofertei în scădere. Bitcoin are un randament maxim limitat și fix, se poate concluziona în siguranță că prețul bitcoinului va continua să crească.

În ciuda fluctuațiilor obișnuite ale bitcoinului – pe care mass-media și criticii vor continua să le evidențieze – bitcoin rămâne cel mai performant activ din ultimul deceniu, care s-a apreciat cu peste 9.000.000% din 2009, când a fost lansat până în prezent. Niciun alt activ nu s-a apreciat atat de masiv în istoria omenirii.

Deși ar fi irațional să te aștepți la o apreciere similară a prețurilor în următorul deceniu al existenței bitcoin, este un pariu mai sigur să investești și să păstrezi o cantitate rezonabilă din averea ta în bitcoin, în fața recesiunii globale iminente și a inflației.

Nota: Tradus, cu acordul autorului, dupa articolul original: Reasons Why Bitcoin is Your Best Bet against the Recession

Back To Top