Multi constructori de case pe structura din lemn lucreaza ‘dupa ureche’

Multi constructori de case pe structura din lemn lucreaza ‘dupa ureche’

Constructori 'dupa ureche'In Romania nu exista un standard de construire pe structura de lemn, ci doar cateva specificatii tehnice pentru constructiile traditionale pe lemn. Lipsa unui standard pentru constructiile din lemn ii determina pe multi sa lucreze inadecvat, iar potentialii beneficiari sa aleaga alte solutii constructive.

Din acest motiv, Austrocasa s-a orientat spre piata externa unde exista cerere. In Romania cererea de case pe structura din lemn este relativ mica in ciuda faptului ca pretul unei case din lemn este cu 30-40% mai mic fata de cel al caselor din caramida sau beton.

Lipsa de informatie si afirmatiile nefondate despre anumite sisteme de constructie, ii determina pe conationalii nostri sa se simta mult mai siguri intr-o casa scumpa din caramida sau beton, in ciuda calitatilor ecologice si economice deosebite ale lemnului.

Principalele motive care-l determina pe roman sa opteze pentru casele din caramida sau beton:

1. Confuzia: casele din lemn nu sunt cabanele de la munte, ci case de locuit!

2. Frica: ne este frica de foc atunci cand auzim de case din lemn. Lemnul se poate proteja la foc mult mai bine decat metalul si, in unele cazuri, si decat o casa din caramida. Realizam cladiri pe structura de lemn tratate ca sa reziste la foc timp de 2 ore, in conditiile in care pentru casele de locuit se cere o rezistenta la foc de 30-60 de minute!

3. Lipsa de infomatie: nu prea se stie in Romania care sunt avantajele unei case pe structura de lemn. Enumeram mai jos cateva.

Casele din lemn bine executate:
– consuma de 5 ori mai putina energie decat o casa din caramida;
– sunt cele mai rezistente la cutremur (daca sunt bine facute, daca respecta un standard);
– la aceeasi suprafata construita casa din lemn are suprafata utila cu aproximativ 15% mai mare;
– designul casei din lemn poate fi adaptat celor mai sofisticate exigente si cerinte;
– odera confort mult mai mare decat o casa clasica, iar aerul curat din casa de lemn contribuie enorm la sanatatea celor ce o locuiesc.

Back To Top