O casa sociala – aprobat sau nu

O casa sociala – aprobat sau nu

eco casa micro CASA MICRO – o casa sociala accesibila oricarui buget!
Suprafata construita = 54 mp, 3 camere.
Contactati HpU pentru a vedea daca va incadrati in cerintele lor. Noi va oferim structura completa a casei eco, aceasta fiind montata pe fundatia executata de dvs. impreuna cu organizatia. Pentru adaptarea pproiectului si a structurii la terenul dvs. platiti doar 1000 de euro, structura propriu-zisa a casei fiindu-va oferita gratuit. Promotional, pana la sfarsitul lunii noiembrie platiti pentru adaptarea proiectului doar 500 euro.

ecocasa micro


Eram prezenta ieri la o sedinta a unui partid din care fac parte de ani buni, partid al carui nume nu il voi spune pentru ca stiu sigur ca multa lume imi va sari in cap. Nu o sa vorbesc despre politica dar a trebuit sa pornesc de aici pentru a ajunge la subiectul pe care vreau sa-l ating. Ca in orice oras, consilierii locali fac parte din diferite partide, noi avem trei reprezentanti in consiliul local, iar ieri, avand ceva timp liber am discutat putin despre sedinta avuta de ei la consiliul local.

Problema principala a constituit-o un cetatean care locuieste intr-o casa sociala desi niciodata nu a platit ratele stabilite prin lege. O casa sociala, ce presupune de fapt? Daca locuiesti intr-o casa sociala inseamna ca ai un venit foarte mic astfel ca administratia locala te scuteste de anumite dari: energie electrica, gaze, caldura, apa si asa mai departe dar pentru cei care vor sa ramana cu acea casa se stabilesc rate lunare in functie de venitul persoanei in cauza.

Ei bine, concetateanul nostru, nu numai ca nu si-a platit ratele care i s-au micsorat la cererea acestuia dar mai si sfideaza autoritatile locale fiind foarte recalcitrant la sedinte. S-a incercat sa i se explice frumos ce presupune o casa sociala insa se pare ca acesta nu intelege. Date fiind datele problemei se pare ca proiectul propus, de a revizui numarul celor care locuiesc intr-o casa sociala a fost aprobat, si pe buna dreptate. O casa sociala nu este de pomana asa cum multi cred, o casa sociala inseamna si unele responsabilitati fata de stat si de administratia locala in special.

Este pacat ca multi dintre cei care beneficiaza de o casa sociala nu apreciaza acest lucru iar cei care ar avea intr-adevar nevoie de o casa sociala se chinuiesc zi de zi cu salarii mizere pentru a trai de pe o zi pe alta, date fiind cheltuielile mult prea mari de la intretinere pentru bugetul lor.

Asa ca cei de la primarie, consilierii in prima faza, ar trebui sa faca anchete mult mai aprofundate in momentul in care ofera o casa sociala cuiva. Sunt multi care fac cerere pentru o casa sociala doar pentru a scapa de anumite plati la stat nu pentru ca ar avea neaparata nevoie. Cateodata este strigator la cer. Oameni buni, o casa sociala trebuie sa fie casa sociala nu loc pentru oameni fara scaun la cap, pentru oameni care fug de responsabilitati.

Autor: Adriana Victoria Andrei
Colaborator Austrocasa International

Vezi si Casa sociala oferita gratuit de Austrocasa prin organizatia „Habitat pentru Umanitate”:
[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Ecocasa MICRO/”/]


Back To Top