Pancreasul si alimentele recomandate diabeticilor

Pancreasul si alimentele recomandate diabeticilor

Sa ne protejam pancreasul, consumand alimente recomandate diabeticilor!

pancreasulPancreasul produce insulina umana pe cale naturala, care la randul ei ajuta la absorbtia corecta a glucozei în celule. Cum putem sa protejam aceasta glanda? O dieta sanatoasa si curele de detoxifiere sunt factori decisivi in protectia pancreasului.

Urmatoarele legume si fructe consumate în diferite forme sunt recomandate în curele de revigorare a pancreasului:

Surse de vitamina A, care protejeaza pancreasul:

morcovi,
broccoli,
varza,
unt,
spanac,
dovleac,
ou,
caise.

9 cele mai indicate alimente, pentru a proteja pancreasul:

1. Nuci si alune,
2. Fasole,
3. Fulgi de ovaz,
4. Legume cu frunze verzi: spanac, nap, varza alba si furajera, broccoli, etc.
5. Citrice,
6. Albus,
7. Iaurt slab,
8. Peste, somon salbatic,
9. Ceai verde.

Remedii naturiste:

exercitii, miscare,
fasole verde,
varza de Bruxelles,
melasa,
drojdia uscata, dizolvata in apa calda
rosii crude,
castraveti, mai ales castravetele amar,
spanacul crud,
afin (fructe, frunze),
anghinare (frunze, flori),
brusture (rădăcina),
capsuni (fructele),
ceapa,
castravete,
coacaz negru si roșu,
coada calului,
dovlecel,
dud negru,
fasole,
hamei,
lamai,
maces, maslin
mere,
nuci,
orz, ovaz,
papadie,
patlagina,
porumb,
salvie,
soia,
sparanghel,
urzica,
etc.

De evitat, pe cat posibil:

– toate produsele zaharoase rafinate si cele bogate in amidon,
– alimentele prajite excesiv,
– cartofii,
– bananele,
– smochinele,
– stafidele,
– sarea,
– piperul,
– mustarul.

Back To Top