Panouri solare case eco: de ce si pentru ce?

Panouri solare case eco: de ce si pentru ce?

panouri solareEnergia electrica in casele eco functioneaza prin sistemul paourilor solare adica prin energia solara. Ce sunt de fapt panourile solare?

Un panou solar este un set de module fotovoltaice conectate electric si montat pe o structura de sustinere. Un modul fotovoltaic este un ansamblu ambalat, conectat de celule solare. Modulul solar poate fi utilizat ca o componenta a unui sistem fotovoltaic mai mare pentru a genera și furniza energie electrica in aplicatii comerciale si rezidentiale . Deoarece un singur panou fotovoltaic poate produce doar o cantitate limitata de energie, cele mai multe instalatii contin mai multe module. Un sistem fotovoltaic de obicei include un panou sau o serie de module solare, un invertor, si, uneori, o baterie si sau tracker solare si cabluri de interconectare.

Modulele solare folosesc energia luminii (fotoni) de la soare pentru a genera electricitate prin efectul fotovoltaic. Modulele solare sunt cele mai rigide, dar cele semiflexibile sunt disponibile, pe baza de celule thin-film. Aceste module solare timpurii au fost folosite pentru prima data in spatiu in 1958. 

Legaturile electrice sunt realizate in serie pentru a obtine o tensiune dorita de iesire si / sau in paralel pentru a furniza o capabilitate de curent dorita. Firele conductoare care iau curent de pe modulele pot contine argint, cupru sau alte metale nemagnetice tranzitie conductoare. Celulele trebuie sa fie conectate electric intre ele si cu restul sistemului.    

Panourile solare sunt dispozitive care convertesc lumina in electricitate. Ele sunt numite panouri solare, deoarece de cele mai multe ori, cea mai puternica sursa de lumina disponibilă este Soarele, denumit de astronomi Sol. 

Aceste panouri solare pot fi cu usurinta o idee foarte buna de economire si poate o iesire, pas cu pas, dintr-o criza economica personala macar… Se vede foarte clar ca tehnologia a avansat desi aceste panouri solare erau folosite inca de demult de catre astronauti insa lumea afla incet-incet despre beneficiile acestor panouri solare / panouri case eco. Sunt mai sanatoase si mai sigure… nu iti mai este teama ca fiul / fiica ta va fi in pericol in jurul prizelor…

O casa eco egal panouri solare egal siguranta!


Back To Top