Panouri solare – Acces la apa calda si caldura gratuit

Panouri solare – Acces la apa calda si caldura gratuit

Panouri solare

Acces gratuit la apa calda si caldura cu panouri solare

panouri solare
Energia solara  produsa de panourile solare sunt o sursa abundenta, curata si gratuita de energie termica. Un set de panouri solare vor oferi apa calda menajera pe parcursul intregului an. Sunt foarte putine zilele de peste an în care panoruile solare nu vor face fata nevoilor de apa calda din interiorul gospodariei. De asemenea, aceste panouri solare pot incalzi agentul termic pentru instalatia de incalzire centrala a locuintei.
Pentru a va bucura pe deplin de aportul acestor panouri solare in producerea apei calde menajere si a agentului termic, este important, pe de o parte, ca aceste panouri solare sa fie dimensionate corespunzator si, in al doilea rand, sa fie amplasate corect.

Configuratii –  Panouri solare

Stabilirea numarului de panouri solare necesare pentru producerea apei calde menajere si a agentului termic pentru incalzirea locuintei trebuie sa tina seama de mai mulți factori: suprafata locuintei, numarul mediu de zile insorite si temperaturile medii anuale din zona respectiva, precum si numarul de persoane care vor locui in respectiva casa.
Un specialist in domeniu va face o estimare a necesarului de apa calda menajera si de agent termic de care locuinta dumneavoastra are nevoie si, bazat pe aceasta estimare, va va recomanda numarul de panouri solare pe care trebuie sa le instalati. Este esential sa achizitionati un sistem de panouri solare care sa contina suficiente panouri solare pentru a acoperi necesarul  de apa calda si agent termic al locuintei.  In felul acesta, va veti bucura de comfort pe parcursul intregului an.
Panourile solare vor furniza apa calda menajera si agent termic inclusive in lunile reci ale anului. Pentru acele perioade ale anului cu vreme innorata sau cetoasa, se recomanda apelarea la un sistem alternativ de preparare a apei calde menajere sau a agentului termic – un boiler electric, o central pe gaze sau cu combustibil solid. Oricum, daca sistemul de panouri solare este dimensionat si instalat corect, de la bun inceput, acesta va va asigura suficienta apa menajera pe parcursul integului an, iar zilele in care va trebui sa apelati la sisteme alternative vor fi foarte putine.
Panourile solare, chiar daca la prima vedere pot parea relativ costisitoare, isi amortizeaza costurile extraordinar de repede. Cand vine vorba de eficacitatea panourilor solare in a asigura incalzirea locuintei, pe langa dimensionarea corecta a sistemului de panouri solare se impune si o izolare termica eficienta a intregii locuinte. Prin izolare termica se intelege izolarea pardoselilor, a plafonului, a peretilor exteriori dar si montarea unor tamplarii de foarte buna calitate, cu un indice de transfer termic cat mai redus. Proiectarea sistemului de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere si pentru incalzirea agentului termic ar trebui sa se faca luand in considerare o foarte buna izolare termica a locuintei – doar in acest caz investitia in panouri solare este cu adevarat rentabila.  Intr-o locuinta care nu este izolata corespunzator, cea mai mare parte a energie termice este irosita – caldura se pierde prin pardoseli, prin tavane si prin pereti, conducand la un consum exagerat de energie.
Pentru locuinte comfortabile, eficiente energetic si care sa nu polueze mediul inconjurator, instalati echipamente ecologice precum panourile solare si asigurati-va ca locuinta dunmneavoastra este cat mai bine izolata termic
 Panouri solare

Contactati-ne pentru mai multe informati cu panouri solare

Back To Top