Pavaje de tip beton amprentat

Pavaje de tip beton amprentat

Astăzi pavajul de tip beton amprentat reprezinta un important element de design si amenajare a spatiilor deschise pentru case si vile.

Varietatea de modele, culorile atractive și posibilitățile de ambientare deschid perspective nebănuite de design al curtilor, gradinilor pe care le vei amenaja pentru a-ti face viata mai frumoasa.

Austrocasa realizeaza lucrari de arta in jurul casei tale, astfel incat sa te simti mai bine la tine acasa decat oriunde in alta parte.

Aplicabilitatea betonului amprentat:

• Teritorii urbane: gradini publice, trotuare, parcari, parcuri, zone de recreatie, strazi pietonale, …
• Lucrari comerciale: acces spre subterane, centre comerciale, zone de trafic intens, parcari vehicole…
• Lucrari private: terase, intrari pe proprietatea privata, piscine, garaj, curte, alei de gradina.
Avantaje:
• Impermeabil si rezistent la variatii de temperaturi, la precipitatii, ploi acide si substante chimice
• Este foarte usor de intretinut, se spala repede si simplu
• Spre deosebire de pietris, asfalt sau pavaj, nu se scufunda si nu se deformeaza (nu apar denivelari)
• Nu apar buruieni
• Natural si elegant, poate fi adaptat in orice mediu

De ce beton amprentat?

Cu scopul de a dezvolta acest domeniu al pavarii „non-conformiste”. Oferim produse pentru a putea fi aplicate si de alte persoane.

Materialele necesare sunt:
– coloranti folosite la beton amprentat,
– beton finisat si amprentare verticala,
– adezivi colorati pentru beton amprentat,
– matrite pentru amprentare,
– praf antilipire pentru amprentare,
– lacuri pentru protectie.

Pentru a comanda aceste produse ne puteti contacta folosind datele de pe pagina de contact.

Betonul amprentat este un sistem de pavare ce se realizeaza prin imprimarea unui strat crud de beton special, ce contine fibre elastice pentru protectia betonului la aparitia fisurilor majore si aditivi pentru marirea rezistentei la ciclurile inghet-dezghet.

Pavarea se realizează cu ajutorul unor matrite care imita aspectul pietrei naturale, a caramizii, a gresiei etc.

Culoarea dorita de client espe obtinuta cu ajutorul unui colorant special (praf) care are dublu rol : acela de a asigura culoarea aleasa cat si rol de a ridica duritatea betonului.

Se poate executa oriunde se poate turna beton! Indiferent de climat, pot fi produse suprafete frumoase, cu durabilitate, care sa depaseasca oricare alte forme de pavaj.

Utilizare:

Amenajarea strazilor, trotuarelor, zonelor rezidentiale, centrelor comerciale, parcurilor de distractie, teraselor, se face cu aceeasi grija, atat pentru detalii, cat si pentru ansamblul arhitectural general.

Astfel tehnologia betonului amprentat reprezinta solutia ideala pentru amenajarea unor spatii largi, precum piete, parcari, statii de benzina, drumuri de acces, cat si a spatiilor mai inguste , precum alei, trotuare, piscine.

Tehnologie:

In tehnologia betonului amprentat se folosecsc cateva materiale inovatoare:

Colorantul-intaritor care este intins pe suprafata betonului crud, formeaza dupa uscare un strat foarte dur, rezistent 100% la actiunea UV. Acesta este de fapt un amestec uscat de ciment, agregate dure, aditivi si pigmentistabili UV, fiind disponibil intr-o gama larga de culori.

Decofrantul (praful antilipire)disponibil deasemenea intr-o gama larga de culori, are rolul de a crea un efect de modulare a culorii de baza, sau in anumite cazuri de invechire.

Suprafata obtinuta este acoperita cu un strat de lac acrylic, care dupa uscare produce o pelicula dura, incolora si deasemenea stabile la actiunea UV. Lacul are o rezistenta ridicata la actiunea apei, uleiurilor si a acizilor, astfel ca tehnologia betonului amprentat poate fi folosita cu success in orice domeniu de activitate. Astfel lacul este solutia cea mai potrivita pentru obtinerea unui strat final de protectie.

Executie:

– Se toarna un strat de mixtura speciala de beton, cu textura fibroasa.
– Se coloreaza cu un strat de colorant, cu rol de intaritor, pe intreaga suprafata, pentru o culoare frumoasa si originala la fiecare executie in parte.
– Suprafata se amprenteaza cu ajutorul unei matrite de stantare. Va putem oferi numeroase modele unice, protejate prin copyright, si experienta partenerilor nostri din Spania, pentru a beneficia de posibilitati nelimitate de design si realizare.

Pentru mai multe detalii referitoare la modele, culori preturi nu ezitati sa ne contactati.

Back To Top