Premergatoare copii – bune sau rele pentru copii?

Premergatoare copii – bune sau rele pentru copii?

Utilizarea de premergatoare copii este foarte importanta pentru micutul dumneavoastra. Cu totii stim cata energie pot avea copiii si cat de curiosi sunt. Chiar daca abia se tin singuri drepti, abia asteapta sa umble peste tot. Premergatoarele pentru copii sunt solutia perfecta pentru copii pentru a se obisnui cu miscarile implicate in timpul mersului. Astfel copilul se poate misca in voie, se poate deplasa si implicit isi va consuma o parte din energie.

Cu toate astea, sunt multi oameni, printre care si medici care considera ca utilizarea de premergatoare copii este gresita. Practice i considera ca pot aparea probleme de sanatate mai tarziu, cum ar fi dureri de spate sau crearea unui tip de mers prost. Aceste probleme pot fi insa evitate daca premergatoarele sunt folosite corect. Mai exact, copilul nu trebuie pus in premergator cand este prea mic. El trebuie sa fie mai intai capabil sa stea singur drept si sa dea semne ca ar vrea sa mearga. In afara de asta, nu trebuie folosite premergatoarele pentru copii mai mult de 20-30 de minute odata. Copilul poate fi pus in premergator de mai multe ori pe zi, insa nu in loc de patut sau ca scaunel pentru a fi hranit. Premergatorul este doar un ajutor pentru copil, pentru a se familiariza cu miscarile implicate mersului. Multi parinti gresesc incercand sa oblige copilul sa invete sa mearga mai repede, deci folosind premergatoare copii prea devreme si prea mult. Fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare, cartile prezinta doar o statistica.

O alta problema cu care se confrunta premergatoarele pentru copii este acuzatia ca ar cauza accidente si copilul se poate lovi. Bineinteles ca daca lasi copilul mic nesupravegheat  acesta se poate lovi ! Nu este neaparat vina premergatorului ca in casa dumneavoastra sunt scari neingradite la care copilul are acces. Practic orice este periculos pentru un copil mic, insa utilizarea de premergatoare copii nu are alt rol decat de a-l ajuta sa mearga.

Back To Top