Prepararea si aplicarea gletului Igrastop

Prepararea si aplicarea gletului Igrastop

igrastopAplicarea gletului – Izolarea termica cu tencuiala termoizolanta Igrastop are multiple avantaje fata de izolarea cu polistiren sau vata minerala. Iata cateva dintre aceste avantaje:

· Dupa realizarea termoizolarii, diferentele de temperatura dintre exteriorul si interiorul casei cresc. Aceste diferente de temperatura duc la intensificarea fenomenului de condens in interiorul zidariei. Folosind tencuiala termoizolanta Igrastop, apa rezultata prin condens este eliminata natural, prin evaporare, in exteriorul casei prin porii tencuielii termoizolante Igrastop (aceasta avand 74% porozitate). Astfel zidaria casei ramane uscata, iar riscul deteriorarii zidariei sau al aparitiei mucegaiului si igrasiei la interior dispare.
· La termoizolarea cu tencuiala Igrastop, riscul unei aplicari defectuoase este minor datorita simplitatii operatiuni de tencuire. Avand un coeficient foarte redus de absorbtie capilara, tencuiala Igrastop nu absoarbe apa, nu “lucreaza” si astfel nu crapa si nu se deterioreaza.
· Datorita faptului ca tencuiala Igrastop se incadreaza in clasa A1 de Ignifugare, rezistenta la foc a tencuielii este incomparabil mai mare decat cea a termoizolarii cu polistiren sau vata minerala.
· Tencuiala Igrastop este si un bun izolator fonic. La un strat de 2 cm de tencuiala se obtine o izolare fonica de 23 decibeli.
· Tencuiala termoizolanta igrastop este bio, 100% naturala.
· Tencuiala termoizolanta Igrastop este foarte rezistenta in punct de vedere mecanic avand o rezistenta la compresiune de 1.60 N/mm2 (clasa CS II)
· Avand o adezivitate foarte ridicata (0.51 N/mm2) tencuiala Igrastop se lipeste foarte usor pe aproape orice suprafata, fara a fi necesara o amorsare sau o pregatire speciala a acesteia.
Practic, termoizolarea cu tencuiala Igrastop este de fapt o termoizolare “cu aer”. Tencuiala termoizolanta Igrastop are in porii sai 74 % aer (vezi sectiunea Date tehnice). Acest aer din compozitie ii da tencuielii Igrastop proprietatile termoizolante si o face foarte usoara. Spre deosebire de o tencuiala obisnuita care cantareste pana la 1500 Kg/mc, tencuiala termoizolanta Igrastop cantareste doar 310 Kg/mc. Aplicata intr-un strat cu grosimea de 2 cm, tencuiala termoizolanta Igrastop reduce cheltuielile cu energia cu 40% permitand o recuperare rapida a investitiei facute in termoizolare.
Avand o adezivitate foarte buna, Igrastop face priza pe aproape orice suprafata. Poate fi aplicat fara dificultati pe caramida, beton, piatra, lemn, BCA, BCU, sticla sau metal.

Back To Top