Prima casa, pareri pro si contra

Prima casa, pareri pro si contra

prima casaNu demult am vazut pe la televizor, la stiri, ca se vorbea foarte mult despre casele cumparate prin programul prima casa, de un credit avantajos oferit de diferite institutii bancare.

Initial am fost foarte entuziasmata insa dupa o analiza mai aprofundata am realizat ca pareri pot fi atat pro cat si contra. Daca stam bine sa ne gadim casele cumparate prin programul prima casa ar putea ajunge la preturi mai mici decat atunci cand ai cumpara o casa cu banii in mana. De fapt prin acest program iti cumperi case in rate.

Avantajos pentru unii, mai putin avantajos pentru altii, parerea mea. Problema insa a intervenit in momentul in care moneda s-a schimbat, un credit avantajos in euro fiind transformat intr-un credit ceva mai greu de obtinut in lei.

Sunt multi tineri care si-ar dori o casa, prima casa de fapt, in care sa isi construiasca un viitor, o familie, un loc in care sa fie numai si numai al lui. Aceasta alternativa de case in rate este foarte buna, mai ales avand in vedere problemele economice evidente cu care se confrunta majoritatea romanilor.

Cu toate astea, prima casa este si va fi intotdeauna visul tuturor familiilor nou intemeiate. Tocmai de aceea cu totii cauta / cautam preturi mai mici decat in alte parti dar si calitate buna pentru ca degeaba cumperi o casa la un pret mic daca nu este durabila in timp si risti sa se darame pe tine in cativa ani.

Eu am fost ceva mai norocasa, am o prima casa, casa parintilor mei, casa in care am crescut si in care ma simt intr-adevar acasa. Nu am nevoie de un credit avantajos care sa se transforme intr-un credit greu de platit mai tarziu. Insa daca tot am zis de pareri pro si contra, majoritatea ar fi pareri pro pentru ca orice tanar isi doreste o casa iar aceste case in rate ar fi rezolvarea perfecta.

Un drum pornit in doi, o familie noua tine si de mediul in care pornesti… daca incepi cu dreptul sau cu stangul tine de dorinta fiecaruia de a avea o casa, o familie… Prima casa va fi intotdeauna prima casa, primul loc al nostru cu adevarat iar societatea, statul ar trebui sa usureze demersurile tinerilor in dobandirea unei prime case.

Atunci cand exista dorinta, nu exista nu pot! Trebuie luptat impotriva oricarui vant pentru a dobandi ceea ce ne dorim. O varianta propusa de Austrocasa este AustroBanca pentru Locuinte. O incercare poate fi benefica!

Autor: Adriana Victoria Andrei
Colaborator Austrocasa International


Back To Top