Proiectarea pentru executie a casei din lemn

Proiectarea pentru executie a casei din lemn

Proiectarea pentru executiePrima etapa in fabricarea structurii o reprezinta proiectarea pentru executie. Proiectantii Austrocasa folosesc programe software specializate pentru a asigura respectarea specificatiilor. Aceste programe software ajuta si la determinarea sarcinilor si rezistentelor, astfel incat toate casele din lemn sunt calculate structural in functie de zona in care vor fi amplasate, tinand cont de incarcarile (vant, zapada, seisme) din zona respectiva.

Pentru fiecare casa, structuristul realizeaza un proiect de executie-montaj in care sunt detaliate toate elementele componente ale structurii.

Panourile pentru pereti sunt calibrate pe mese speciale de montaj, cu strangere pneumatice, avand ca elemente de fixare cuie speciale cu rasina, care sunt introduse cu ajutorul unor pistoale pneumatice. Rasina de pe cuie se incalzeseste si expandeaza sub presiune, astfel incat fixarea elementelor structurii casei din lemn intre ele este extrem de puternica.

Panourile sunt realizate pe mese cu strangere pneumatica, ce asigura o echilibrare si calibrare de calitate, iar placile de OSB sunt decupate pe o masina speciala care asigura taierea liniara, fiind fixate pe structura cu ajutorul unor capse speciale.

Montajul structurilor este realizat de catre o echipa specializata, in baza proiectului de executie-montaj realizat de catre biroul de proiectare.

Echipa de montaj verifica daca fundatia indeplineste toate conditiile de calitate inainte de a incepe montarea panourilor, si asambleaza toate elementele conform indicatilor din planul de montaj.

Respectarea tuturor acestor reguli, etape si proceduri garanteaza o maxima rezistenta a caselor de lemn de calitate.

Back To Top