Proiecte case active

Proiecte case active

Conceptul de casa activa

Proiecte case active in Iasi si la Bruxelles

Aceasta casa activa moderna, construita in apropierea orasului Aarhus, Danemarca, cuprinde mai multe strategii de realizare a unei case independente, permitandu-i acesteia sa produca mai multa energie decat are nevoie.

Conceputa de AART Architects care realizeaza proiecte case active ecologice si eficiente din punct de vedere energetic, “Casa pentru viata”, cum a fost denumita, este un experiment in incercarea de a crea o casa viitorului.

Casa pentru viata este unul din cele opt case finantate de VKR Holding in planul de a construi case independente pe continentul european. VKR Holding lucreaza in colaborare cu mai multe firme si cu arhitectii firmei AART Architects, pentru a realiza aceste proiecte case active si a le construi apoi in diverse locatii din Europa.

Acoperisul casei este placat cu un sistem de panouri fotovoltaice si unul de panouri solare pentru apa calda, care cuplate impreuna cu o pompa de caldura pot produce mai multa putere decat este necesara.

Iarna, aproximativ 50% din caldura este asigurata de incalzirea solara pasiva a ferestrele optimizate energetic. Vara, un sistem automatic de ventilatie naturala deschide ferestrele pentru a controla fluxul de aer din casa.

Lumina joaca un rol foarte important in designul casei, fiecare incapere avand deschideri pe cel putin doua directii.

Austrocasa va construi una din aceste case in Romania si Belgia in anul 2015.

Back To Top