Proiecte case eco EFICIENTE ENERGETIC

Proiecte case eco EFICIENTE ENERGETIC

Proiecte case sustenabile: CASE ACTIVE, CASE ECO PASIVE, CASE PASIVE, CASE ECO EFICIENTE ENERGETIC, DOMURI GEODEZICE, CASE TOTAL INDEPENDENTE ENERGETIC

Casa pasiva Andre Casa pasiva PLOPENI dom geodezic

Proiecte case eco si documentatie

Pentru realizarea unui proiect este necesara colaborarea intre specialisti din mai multe domenii precum arhitectura, instalatii (termice, electrice, sanitare, aer conditionat), constructii. O firma realizeaza proiecte case complete de executie, dar, daca doriti, se poate lasa la latitidinea dumneavoastra proiectul de instalatii.

Seful de proiect – de regula arhitect, este cel ce mediaza si coordoneaza colaborarea intre diversii specialisti. Modificarea intr-un domenii implica modificari in toate celelate, un exemplu de acest gen este marirea unei ferestre ce presupune modificarea structurii de rezistenta, a aspectului exterior, a instaltiei electrice termice, sanitare.

Proiecte case – Etapele de proiectare

1. Realizarea ofertei si incheierea contractului pe baza unui portofoliu de lucrari sau a unei schite de proiect adusa de client.
2. Depunerea documentatiei in vederea obtinerii certificatului de urbanism, si obtinerea acestuia. Este admisa si varianta in care certificatul este obtinut inainte de semnarea contractui. Daca este o interventie pe cladiri existente este necesar raportul de expertiza tehnica, realizat de un expert atestat M.L.P.A.T. In ambele cazuri este necesar un studiu geotehnic realizat de un inginer de specialitate.
3. Realizarea proiectului de arhitectura si transmiterea lui catre ingineri (de acum modificarile se fac mai greu deoarece vor implica toti specialistii).
4. Alcatuirea proiectului tehnic (P.T.) si a celui de autorizare (PAC) necesar pentru obtinerea autorizatiei de constructie. Proiectul de autorizare trebuie verificat de verificatorii autorizati de M.P.L.A.T. Aceste documnte sunt depuse la autoritatile competente.
5. Realizarea proiectului de executie (P.E.) alcatuit din proiectul tehnic, detaliile de executie, antemasuratori – numarul de lucrari necesare pentru realizarea investitiei.
Timpul in care se realizeza un proiect depinde de complexitate si de problemele care apar pe parcurs, de regula proiectul unei locuinte dureaza in jur de o luna.

Back To Top