Proiecte case ieftine

Proiecte case ieftine

Proiecte case ieftine si mitul caselor ieftine

Publicitatea unor furnizori de materiale de constructii sau a unor constructori de case afirma ca structurile caselor din lemn sunt mult mai ieftine decat cele traditionale (zidarie portanta sau cadre din beton), insa aici situatia este discutabila.

Sistemele constructive din lemn nu sunt un mijloc traditional de a construi in Romania iar locuinta traditionala din lemn a taranului roman nu era realizata din panouri din lemn rigidizate cu placi din OSB, termoizolate cu fibra de celuloza si termosisteme de fatada, cu folii anticondens, ignifugate, tratate contra daunatorilor, etc.

In aceste conditii, locuintele din lemn care pot si trebuie considerate niste constructii moderne, fac apel la tehnologii relativ noi in Romania. De asemenea, ele sunt greu realizabile in regie proprie, pur si simplu datorita faptului ca prea putini oameni vor sa accepte consultanta unei firme specilaizate si, mai degraba, lucreaza dupa ureche sticand totul, materialul, casa, iar proectul de casa dorita a fi ieftine, devine unul foarte costisitor.

Astfel, preturile caselor din lemn, cu finisaje asemanatoare, respectand toate normele si tehnologiile care trebuie inglobate in acestea, trec in mod serios de pragul de 300 euro/mp la cheie, daca sunt construite de o firma specializata, dar pot ajunge la numai 200 euro/mp daca sunt construite intelep in regie proprie.

In plus, in randurile populatiei exista o neincredere in ceea ce priveste aceste constructii, deoarece psihologic (desi fals) nu sunt la fel de „trainice”. Astfel, desi casele din lemn sunt ceva mai ieftine ele sunt extrem de greu vandabile. Nu trebuie niciodata sa uitam ca orice casa este si o investitie care, in anumite conditii sa poata fi valorificata prin vanzare.

Astfel, in conditiile in care intre casele din lemn si cele din zidarie nu este o diferenta spectaculoasa de pret, decizia de a ne construi o astfel de casa trebuie foarte bine chibzuita.

Cautati mai multe proiecte case ieftine aici!

Back To Top